Ak Parti İl’de son durum! 6 isim + 1-2?

14 Aralık 2020 Pazartesi, 19:03
alim şahin

Önceki dönemde olduğu gibi zafiyeti olan bir genel merkez söz konusu.
Yani, Merkez düzgün olunca her yer düzeliyor, bozuk olunca da her yer bozuluyor.
Türkçesi; bu işin zafiyet genel merkez kendi tarzlarına göre yönetici seçiyorlar.
İlaveten koordinatörler de tuz biber oldular.
Köseler, Baltalar yaralı parmağa işemediler.
Kısacası kaliteli insan istenmiyor.
Projesi olmayan emir komutaya riayet edecek adamlar talimat üzere yönetilecek kişiler..!
Bu zamana kadar Ayhan Salman türevleri gibi Türkiye genelinde teşkilatların geldiği nokta sözün bittiği noktadır.
Bugünkü isimlerin çoğunluğuna bakıyorsunuz AK Parti boşuna mı kürek çekti dedirtiyor.
Ama şu aşamadan sonra davet edilen arkadaşlar üzerinde yorum yapmanın anlamı yok.

Aslolan mevcut ilçe başkanlarından sonra il başkanının değiştirilmesi doğru değil.
Keşke tepeden değişime gidilseydi daha uygun olurdu.
Birisi şuna birisi buna yakınlıkla aidiyet duygusunun kaybedildiği bir teşkilat mantığı olamazdı.
Bu mantık işlerse en düşük adaylardan biri gelebilir.
İkinci bir Ayhan Salman vakası yaşayabiliriz.
Ak Parti’nin getirildiği nokta budur.
Kendi memleketinde adam yerine konulmayanlar Bursa’yı dizayn ederse olacağı budur.
Hakan Çavuşoğlu bir yanda, Mustafa Esgin bir yanda, Efkan Ala başka bir yanda, Alinur Aktaş bambaşka bir yanda derken mevcut aktif görev yapanların partiyi bölenler olarak manyetik alan oluşturması süreç sonunda Ak Parti’nin kapısına kilit vurma noktasına getirildiğini söylemek yanlış olmaz.
Bu durumda Ayhan Salman neden alındı?.. sorusuna cevap aramak lazım.
Bir dostumun dediği gibi “Ayhan Salman’ın il başkanlığı yaptığı yerde listedekilerin tümü il başkanlığı yapar” sözü mevcut tabloya cuk diye oturuyor.

Ama asıl soru şu; Bu parti “Ayhan Salman’dan iyi yapar” cümlesine düştüyse çıtanın nerelerde süründüğünü gözler önüne seriyor.
Öyleyse 3 buçuk milyonluk Bursa’da sokaktan kimi çevirirseniz bu işi yapacağı malumdur.
“Bu işi en iyi yapacak, partiyi toparlayacak” kişi yerine “Ayhan’dan iyi yapar” listesi hazırlanacaksa cümlenin sonuna; “kaybettik” kelimesini ilave edip nokta koyabilirsiniz.

NEDEN İPTAL EDİLMİŞTİ?
İstanbul’da yapılması planlanan ancak iptal edilen görüşmede yer alan 6 kişilik listeye bir iki isim eklenmesi kaçınılmazdır.
Bu isimler sosyal medyalarda sansasyonel ve asparagas haberlere konu olan isimler olmayacağını söylemek mümkün.

İl başkanlığı için oluşturulan listenin toplum nezdinde kabul görmediği şikayetlerinin açıklandığı gün REİS’e gitmesi, REİS’in İstanbul görüşmesini iptal ettiği kesinlik kazandı.

Peki, Teşkilatların başı Erkan Kandemir en basitinden “Sayın Cumhurbaşkanımızın yoğun programı nedeniyle ertelendi” gibi gerçekçi yaklaşım yapması gerekirken neden saçma sapan bir Covid bahanesi uydurmak zorunda kalmıştı.

Hazırladığı 6 kişilik listeyi yüzüne gözüne bulaştıran Kandemir, iptal edilen toplantıyı kamuoyuna paylaşma bahanesini bile yüzüne gözüne bulaştırmış oldu .

Yani adam particilik ve teşkilat başkanlığına o kadar yabancı ki, Ak Parti’nin kimyasına ve prensiplerine de yabancı olduğunu tescilledi.
Bu işi bilmediği geldiği günden beri çok net ortaya koyan Kandemir’in yaptığı icraatlar teşkilatları daha kötü hale gelmesine neden oldu.
Bu da partiyi adeta bütün bölgelerde ifllasın eşiğine getirdi.

ZAMANSIZ İLÇE ATAMALARI
İlçe kongrelerinin zamansız yapılması ve eski ilçe başkanlarının hiç birinin değişmemesi, siyasetin yapısına aykırı tutum sergilenmesi olabilecek en büyük tepkilere neden oldu.

İlçe başkanlarına devam diyerek il başkanını değiştirmek başarısızlığa kapı aralamanın siyaset cahilinin bile koyabileceği bir teşhis olduğunu bilindiği halde bunu Erkan Kandemir’in bilmemesi mümkün değildir.

Bu durumun bilinçli izlenen yol olduğu görülüyor.
Öyleyse İl başkanına yönelik tepkilerin çoğalması nedeniyle “değişelim de yine aynı kafanın ürünü olan ama ismi Ayhan Salman olmayan başka birini oturtalım” mantığı çok net ortada gibi duruyor.
Bu kişi aynı grubun devamı niteliğinde “Kim olsun? Gökay Bilir olsun” oyunun oynayalım çalımıydı.
Bu parti buralara kadar düşürüldüyse Balta’nın iyi bilevlendiğini söyleyebiliriz.
Ancak Baltayı kendi ayağına
vurduğunu göremeyen bir tepe yönetimi mevcut.
Asıl olması gereken büyük kongreyi, sonra il, sonra ilçe kongrelerini yapmanın partiye kazanımlarının ne kadar mantıklı olduğunu anlayamayacak kadar boş biri olabilir misiniz?
“Boş biriyseniz söyleyecek söz yok, değilseniz partiye bilerek düşmanlık ediyorsunuz” şeklinde yorumlandığı nıda biliyorsunuz dur.

SONUÇ: Gelinen nokta 6 ismin açıklanması ve bu isimlerin çoğunluğunun REİS tarafından kabul görülmemesi, akabinde iptal edilen toplantı.
Bugün, kabul görülmemekle birlikte açıklanan isimlerden bir kişinin bile listeden çıkarılması etik olmaz. Dolayısıyla tamamı Ankara’ya çağrılacaktır. Ancak yeni bir-iki isim eklenerek REİS’in önüne sunulması planlanabilir.
Velhasıl onun bunun adamı yerine davanın adamı olmayı, onu bunu memnun etmek yerine davayı yüceltmek, toparlamak, birleştirici rol üstlenecek vasıfları üzerinde taşıyan birine görev verilmelidir.

Alinur velinur, Çavuş mavuş, Ala mala, Esgin mesgin ve benzerlerinin partiye verdikleri zararın hesabı kitabı artık yapılamaz hal aldı.

Köprüden önce son çıkış olarak değerlendirilen sürecin şok gelişmelere gebe olduğu bilinciyle aklı ‘Fizan’ da olmayıp kendi başında olan aklıselim, kiraya vermeyecek kadarda delikanlı ve dik durup dikleşmeyen ama doğruluktan şaşmayan, ahlak kuralları ve değerlerini el üstünden tutacak hakkı gözeten birilerinin varlığı kıyamete kadar var olduğu bilinciyle dava yolunda gereğinin yapılması isabet olacağı tecrübeyle sabittir.

Çarşamba günü Ankara’da yapılması beklenen görüşmelerin tüm bu olumsuzluklara ve her şeye rağmen umutların yeniden yeşertilmesi, kötünün iyisi değil iyinin en iyisiyle milletin beklentilerine cevap verileceğini düşünüyorum.
Her zamanki gibi her şeyin hayırlısı olması dileğiyle.

.


alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz