YRP ile anlaşılmalı; Murat Kurum karşılığında Sedat Yalçın ittifak adayı olabilir!

12 Mart 2024 Salı, 10:44

İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu’dan seçimlerle ilgili Fatih Erbakan’a yeni bir uyarı geldi.

Pamukçu ” ‘Beka sorunu yoktur neticede yerel seçimdir’ ama İstanbul için bunu düşünmek son derece yanlış bir düşüncedir. Çünkü İstanbul seçimlerini Allah muhafaza CHP kazanırsa 2028’in tehlikesini şimdiden görmek lazım. Bunun için asıl beka sorunu burdadır diye söylemek istiyorum. Özellikle İstanbul’da CHP’nin kazanmaması için herkes elinden geleni yapmak zorundadır. Çünkü bu seçimin arkasından 2028’in kokusu geliyor. Ne olacağını da heralde bilen özellikle milli görüşçü, tarihine kültürüne bağlı olan insanlar bunu iyi hesap etmeli ve böyle bir yanlışın önünü kesmeliler.” dedi.

Aslına bakarsanız Sayın Pamukçu’nun söylediklerini katılıyorum!

Fatih Erbakan’la yapılacak bir anlaşma ve Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul için uzlaşma desteğine almak çok da doğru bir yöntem.

İstanbul Cumhur ittifakında kalmalı hatta Ankara için de bana göre aynı yöntem kullanılarak mutabakata varılmalıdır.

Ancak bunu yaparken de Yeniden Refah Partisi’ne de hakkı olan teslim edilmelidir.

Eğer İstanbul-Ankara ve benzer şehirlerde Erbakan’ın desteğine ihtiyaç var ve Yeniden Refah Partisi’nin desteğiyle alınacaksa Erbakan’a da başka bir şehirde yeniden Refah Partisi adayı olarak Cumhur ittifakınca destek verilmelidir.

Yani İstanbul Ankara gibi yerlerde Yeniden Refah Partisi adaylarını geri çekerek Cumhur ittifakı adayına destek verebilir vermelidir de.

Bunun karşılığında da özellikle Cumhur ittifakı Bursa’da gösterilen adayla kaybediliyorsa o zaman kazanacak adayla seçime gidilmelidir.

Yani İstanbul ve Ankara’ya karşılık Bursa’da Yeniden Refah Partisi’ne hakkını teslim etmeli, Alinur Aktaş’ı geri çekerek Sedat Yalçın ile Cumhur ittifakı seçime girmelidir.

Dolayısıyla herhangi bir kaybetme riski yaşamadan Cumhur ittifakının Bursa’yı elinde tutma garantisi bana göre en akıllıca olan yöntemdir.

Zira Bursa’da mevcut belediye başkanı Alinur Aktaş’ın başarısız bir 7 yıl geçirdiği göz önünde bulundurulursa, sahada tepkilerin dozu her geçen gün artıyorsa kaybetme riskinin çok büyük olduğu bilinmelidir.

Bu riski ortadan kaldırmak için de Ak Parti’de İl başkanlığı yapmış başarılı bir ismin Sedat Yalçın’ın YRP adayı olarak Cumhur ittifakı adına destekleyip rakipler ekarte edibilir.

Ankara İstanbul karşılığında Bursa’da Cumhur ittifakı adına aday değişikliği yapılarak Sedat Yalçın’la ipi göğüslemek garanti kaçınılmazdır.

Seçim yaklaştıkça kaybetme tehlikesini ortadan kaldırmanın en yegane ve kesin yolu bana göre budur.

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz