YSK, Alinur Aktaş’ın Büyükşehir amblemli afişlerini yasakladı

13 Mart 2024 Çarşamba, 15:22

Osmangazi İlçe Seçim Kurulu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın belediyenin amblemi ile propaganda yapamayacağına karar verdi ve yasaya aykırı içerikli ilanların toplatılmasına hükmetti.

İYİ Parti İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, “Bu karar sıradan hüküm değildir. 31 Mart seçimlerinin adil bir rekabet ortamında yapılmadığının tescilidir. Sn. Aktaş, yönettiği belediyenin kasasından ve belediye icraatları üzerinden milyonlarca liralık haksız propaganda yapmıştır” dedi.
Bunun seçime giren diğer tüm partilerin hakkına girmekte. Ondan da önemlisi belediye bir kamu kurumudur ve kamunun imkan, olanak ve parası siyasi propagandalar için harcanamaz. Israr edilirse beyt-ül mala el uzatmak olur ve bu durumun maddi manevi cezai müeyyidesi olmalıdır. Haksız rekabete sebebiyet vermenin bir bedeli var ve o bedel mutlaka ödenecek. Olayın hukuk önünde de sonuna kadar takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz