Bursa’da spreyli, boyalı billboard protestosu! / VİDEO

17 Mart 2024 Pazar, 16:07

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayın Selçuk Türkoğlu, Milletvekili Hasan Toktaş, teşkilat üyeleri ile birlikte, YSK’nın yasakladığı AK Partili Başkan Alinur Aktaş’ın Büyükşehir amblemli afişleri önünde protesto eylemi yaptılar.

Osmangazi İlçe Seçim Kurulunun kaldırılmasına karar verdiği, ancak o günden bu yana toplatılmayan billboard afişlerini siyah sprey boyayla kapatan Başkan Hasanoğlu, Büyükşehir Adayı Türkoğlu ve Milletvekili Toktaş Bunun adı kanun, kural takmamak, yasa falan tanımamak, suç işlemeye de devam etmektir” dediler.
Hukuksal zeminde hak aramaya ve hesap sormaya devam edeceklerini ifade eden Dr. Hasanoğlu ve aynı zamanda Bursa Milletvekili olan Türkoğlu, Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulunacaklarını vurguladılar.

SEÇİM KURULU KARARINDA ŞU İBARELER YER ALIYOR

“Yüksek Seçim Kurulunun 19.12.2023 tarih ve 2023/1561 sayılı kararının G maddesinde, ilan ve reklam yerlerine ilişkin a bendinde “.. herhangi bir kurum veya kuruluş ya da vatandaşlar tarafından 298 Sayılı Kanun’da belirtilen yerlerin dışında, siyasi ilan ve reklam içeren afiş, poster, pankart veya siyasi parti bayrağı gibi malzemelerin asılmasının, yapıştırılmasının veya teşhirinin yasak olduğuna” karar verilmiştir.

İLGİLİ VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz