Bursa Yüksek İhtisas Hastanesinde Hijyen seferberliği

04 Şubat 2020 Salı, 14:20
Bursa ihtisas hastahanesi

Dünyayı tehdit eden virüs salgını uğradığı yerleri kırıp geçiriyor. Bir çok ülkeye sıçrayan Korona Virüsü nedeniyle insanlar diken üstünde.

Çin’liler vahşi hayvanları canlı canlı parçalara bölerek hatta yağlı kazanlara canlı pişirip çiğ ve pişmiş şekilde adeta işkence zevkini yaşarken Allah’ın gazabı geliyorum dedi. Vahşi hayvanlardan çıktığı bilertilen korona Virüsü dünyayı tehdit ediyor. Türkiye’de henüz bir tehlike söz konusu olmadığı halde Sağlık bakanlığınca tüm tedbirler alınmış durumda.

Sağlığın başı temizliktir

Korona Virüsü dahil tüm hastalıkların temiz olmayan ortamlarda üreyerek salgın haline dönüşmesi  Sağlık merkezlerini de harekete geçirdi.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ‘Temizlik imandandır’ ve sağlığın başı temizliktir düsturuyla  yaklaşık bir ay önce başlattığı hijyen seferberliğiyle tüm birimlerin sağlıklı ortamlarda hizmet vermenin önünü açıyor.

Son dönemde yaptığı çalışmayla her türlü zorluğa göğüs gerebilecek kapasiteye ve yeterliliğe  sahip personelin özenle hijyene uygun, daha tertipli şekilde temizlik yaparak salgın hastalıkların yoğun olduğu bir dönemde titiz çalışma başlattığı bildirildi.

 “Personellerimiz, önce insan sağlığı doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir” diyen hastane yönetimi, yeni bir çalışma başlatarak temizlik timleri kurdu. 

Hastane yönetiminden yapılan açıklamada  şu ifadelere yer verildi:  Hasta ve hasta yakınları temizlik timlerinin hastanenin her yerinde özverili hizmetlerinden dolayı gayet memnun. Temizlik hizmeti yapan personelleri de,  işlerinin öneminin bilinci içinde görevlerini yapmalarına rağmen, neredeyse 20 yıllık binanın yıpranmış alanlarından dolayı hassasiyetle yaptıkları temizliğin öne çıkmamasına üzülüyor.

Yakın bir zamanda tadilat yapılacağını vurgu yapan hastane yönetimi;  o zaman temizlik için gerekli ortamın oluşacağını ifade ediyor.

Özellikle salgın hastalığın yoğun olduğu bu dönemde temizlik timi, hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmayarak dikkatli bir şekilde çalışırken, saat başı tuvalet ve lavaboların temizliğini de aksatmıyorlar. Vatandaşlarında bu kurumların gerçek sahipleri olduklarını unutmamaları bekleniyor.

“Temizlik imandandır, sağlığın başı temizliktir” düsturu ile hareket eden hastane idaresi yeni planlar yaparak ve temizlik timleri kurarak her alana yetişerek gerekli özverili hizmetler sunmaya çalıştıklarını belirtiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz