YILDIRIM BELEDİYESİ MOLLAARAP SAKİNLERİNİ YALNIZ BIRAKMADI

03 Şubat 2018 Cumartesi, 08:47

Yıldırım Belediyesi, Mollaarap Mahallesi’nde heyelan tehlikesi yaşanan bölgedeki vatandaşlar için tüm imkanlarını seferber etti. Sabahın ilk ışıklarına dek süren çalışmalarla riskli binalarda oturan vatandaşların tahliyesi gerçekleştirilerek Yeşil Yıldırım Oteli ve misafirhanelere yerleşmeleri sağlandı.

Mollaarap Mahallesi’nde yaşanan heyelan tehlikesi il birlikte 82 evin tahliye kararının alınmasının ardından Yıldırım Belediyesi, bölgedeki vatandaşlara yardım elini uzattı. Olayın yaşanmasının ardından bölgede hızla incelemeler başlatarak gereken tedbirleri alan Yıldırım Belediyesi, gece boyunca evlerin tahliyesini gerçekleştirdi. Vatandaşların otobüslerle engelli vatandaşların ise özel araçlar ve ambulanslarla bölgeden alınarak Yeşil Yıldırım Oteli, kamu kurumlarının misafirhaneleri ve otellere yerleştirilmesi gerçekleştirildi. Bölgede ayrıca 24 saat tedbirin alınmasıyla yaşanabilecek olumsuz bir durumun önüne geçilmesi de sağlanıyor.

KİRA YARDIMI YAPILACAK

Bölgede yaşanan heyelan tehlikesinin ardından gereken önlemlerin alındığını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bölgede heyelan tehlikesi riski ortaya çıktıktan sonra belediyemiz bünyesinde bir kriz merkezi oluşturarak, tüm imkânlarımızı seferber ettik. Burada meydana gelen çatlaklarla ilgili bir süredir yapmış olduğumuz çalışmalarımız var. Jeofizik sismik cihazlarla zemin hareketlerini inceliyoruz. Önceliğimiz can kaybı riskini ortadan kaldıracak tedbir faaliyetlerini bir an önce almak. Vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde Yeşil Yıldırım Oteli, kamu kurumlarının misafirhaneleri ve otellere yerleştirilmesini sağladık” dedi. Bölgede yaşayan insanların mağduriyetlerinin giderilmesi için Yıldırım Belediyesi olarak yanlarında olduklarını belirten Başkan Edebali, “Kiralık ev bulanların ev taşımalarına kontrollü şekilde yardımcı olunacak. Kiralık evlere geçecek vatandaşların kiraları karşılanacak. Vatandaşlarımızın mağduriyetini en kısa sürede gidererek hayatın en kısa sürede normale dönmesi için çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz