İhtisas hastanesinde rutin işleyiş devam ediyor

03 Şubat 2018 Cumartesi, 08:39

Bursa İhtisas Hastanesi’nde yangın alarmının devreye girmesine sebep olan gaz sızıntısının her hangi bir yangına sebep olmadığı acil servis dahil hastanenin tüm birimleri normal işleyişine devam ettiği bildirildi.

Konuyla ilgili İl Sağlık müdürlüğün açıklaması şöyle.

02.02.2018 Cuma günü saat 18:30 sularında Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanemizde Ana bina eksi 2. katta bulunan görüntüleme merkezindeki MR ünitesi teknik odasındaki yangın panosundaki alarm belirlenemeyen bir sebeple aktif hale gelmiştir. Bunun üzerine merkezin yangın söndürme sistemi devreye girmiş ve olası yangını engellemek üzere otomatik olarak FMF kuru gazı ortama boşaltmıştır.Dolayısı ile herhangi bir yangın durumu yada kablo dumanı oluşmamıştır.Devreye giren yangın alarmı nedeniyle hastanemize gelen itfaiye yangın oluşmadığı için olay yerini kontrol ettikten sonra hastanemizden ayrılmıştır.
Otomatik yangın söndürme sisteminin ortama verdiği kuru gazın kokusunun hastanemiz acil servisine ulaşıp, oluşabilecek olası paniğin önüne geçmek üzere Hastanemiz acil servisi boşaltılmıştır.Acil servisimizin kırmızı alanında bulunan hastalar yakındaki hastanelerimize nakledilmiş, diğer acil bölümlerindeki hastalar hastanenin uygun bölümlerine alınmıştır.Yaklaşık yarım saat sonra acil servisteki yangın söndürme sisteminin kuru gazının kokusunun dağılması üzerine hastane acilimiz normal işleyişine geri dönmüştür.
Bu olaydan dolayı herhangi bir hasta yada çalışanımızda yaralanma, etkilenme vs bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Konu ile ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Bursa Sağlık Müdürlüğü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz