Yıldırım’da istihdam seferberliği..

30 Eylül 2017 Cumartesi, 00:01
yıldırım

Bursa iş dünyasının önemli firmaları ile iş arayanları bir araya getiren ve binlerce vatandaşa iş imkanı sağlayacak  ‘İstihdam Seferberliği Buluşması’ yoğun ilgi gördü.

Yıldırım Belediyesi, BTSO, İŞ-KUR işbirliğinde 63 firma ve binlerce iş arayan binlerce vatandaşı buluşturacak İstihdam Seferberliği Buluşmaları başladı. Barış Manço Kültür Merkezi’nde iki gün sürecek etkinliğin açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, İŞ-KUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, İŞ-KUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, SGK İl Müdürü Erhan Karaca, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Esra Ulviye Sever,  firma temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İŞ GÜCÜNÜ ARTIYORUZ
Güzel ve hayırlı bir etkinliğe imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Göreve geldiğimizi ilk günden itibaren şehrimizin direncini, gücünü ve iş gücünü arttıracak, yerel kalkınmayı sağlayacak, projelere imza atıyoruz. Kurduğumuz İstihdam Masamız  vesilesiyle on binlerce iş arayan kardeşimizi firmalara yönlendirildik, bin 500 hemşerimizin iş sahibi olmasına vesile olduk” dedi.

4 BİN VATANDAŞA İŞ İMKANI
İstihdam Seferberliği Buluşmaları’na katılan 63 firmanın 4 binin üzerinde vatandaşa istihdam sağlamasını beklediklerini dile getiren Başkan Edebali, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke genelinde başlattığı istihdama yönelik çalışmalarına biz de bu etkinliğimizle katkı sağlıyoruz. Bu fuarda ayrıca özgüven, cesaret, etkili sunum teknikleri, zaman yönetimi, iletişim teknikleri ve etkili karar verme teknikleri konusunda iş arayan vatandaşlarımıza eğitimler vereceğiz. Binlerce kardeşimize bereket kapısı olacak bu etkinliğimizin düzenlenmesine katkı sağlayan sayın Valimize, BTSO Yönetimine ve İŞKUR İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YÜREKLERİ YILDIRIM İÇİN ATIYOR
Türkiye’nin iş gücünün arttırılması için yeniden yapılandırılan İŞ-KUR’un çok önemli başarılara imza attığını vurgulayan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise “Kalkınmanın öncelikli şartlarından birisi nitelikli iş gücünü oluşturmak ve bunu doğru yönlendirmek. AK Parti Hükümetleri bu konuda öneli başarılara imza attı. Türkiye olarak bizim büyük hedeflerimiz var. Emin adımlarla bu hedeflerimize yürürken, Yıldırım Belediye Başkanımız da taşın altına sadece elini değil adeta gövdesini koyuyor. Kendisini rutin belediyecilik hizmetleriyle sınırlamayarak, insanın olduğu her yerde her türlü hizmeti gerçekleştirmek için gecesine gündüzüne katıyor. Merkezi yönetimle, mülki idareyle ekibiyle büyük bir mücadele veriyor. Yıldırımlılar, yürekleri Yıldırım için atan bir başkan ve ekibe sahip oldukları için çok şanslılar” diye konuştu.

İKİ GÜN SÜRECEK
Türkiye’de iş bulmaktan ziyade aranan elemanı bulma sorunu olduğunu aktaran İŞ-KUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, “Bu fuarlarımız bu konuda önemli bir açığı kapatıyor. Yıldırım Belediyemiz öncülüğünde gerçekleştirilen bu etkinliğimiz de istihdama önemli bir güç katacak” dedi.  Yıldırım Belediyesi’nin hayatın her alanında olduğu gibi istihdam konusunda da önemli bir hizmete imza attığını kaydeden Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, “Yıldırımlılar,  gecesini gündüzüne katarak kendileri için çalışan bir başkana sahip oldukları için çok şanslı” diye konuştu. İstihdama katkı sağlamak adına oluşturulan güç birliğinin önemine vurgu yapan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran,  katkılarından dolayı Yıldırım Belediyesine teşekkür etti. Konuşmaların arından açılış kurdelesi kesilen Fuar, iki gün boyunca iş arayanlarla eleman arayanları bir buluşturacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz