Alperenler’den flaş açıklama: 200 kişilik öncü birliğimizle Kerkük’e gideceğiz!

29 Eylül 2017 Cuma, 23:59
Alperenler’den flaş açıklama: 200 kişilik öncü birliğimizle Kerkük’e gideceğiz!

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, “200 kişiden oluşan öncü birliğimizle 5 Ekim’den sonra Kerkük’e gideceğiz” dedi.

Mican, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin Irak ve Suriye sınır hattının terör örgütleri YPG, PYD ve DAEŞ tarafından ‘kuşatıldığını’, Türkiye’nin içeride ve dışarıda terör örgütlerine yönelik mücadelesini sürdürdüğünü anlattı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) yapılan bağımsızlık referandumunun uluslararası anlaşmalara ve Irak anayasasına aykırı olduğunu ifade eden Mican, Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer uluslararası örgütlerin duruma net tavır gösteremediğini söyledi.

Mican, şunları kaydetti:

“Bu referandum ve sürecin amacı orada masum bir Kürt devleti kurulması değil, siyonizmin ürünü olan ikinci bir İsrail devleti kurmaktır. Kurulmak istenen bu ikinci siyonist devletin amaçları açık bir şekilde çizmiş oldukları sözde haritadan bellidir. Bu hem ülkemiz için hem de Türkmeneli için büyük bir tehdittir. Bu coğrafya bizim bin yıllık ata toprağımızdır. Şu anda oradaki soydaşlarımız, akrabalarımız vahşice planlanmış büyük bir soykırım ve katliamla karşı karşıyadır.

Görünen o ki Türkmen kardeşlerimizin şu an hiçbir şekilde can ve mal güvenlikleri yoktur. Biz Alperenler olarak soydaşlık ve akrabalık görevimizi yerine getirmek ve fiilen kardeşlerimizin yanında olmak için gönüllü 200 kişiden oluşan öncü birliğimizle 5 Ekim’den sonra Kerkük’e gideceğiz. Canımızla, malımızla kardeşlerimizle birlikte mücadelemizi sürdürecek ve Barzani’ye, Türk’ün gücünü göstereceğiz.”

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz