Dünya Erdoğan’ı konuşuyor! ‘Felç edebilir’

29 Eylül 2017 Cuma, 23:58
Dünya Erdoğan’ı konuşuyor! ‘Felç edebilir’

El Cezire İngilizce, Türkiye’nin Iraklı Kürtleri petrol ticaretinde “felç edici olabilecek kısıtlamalarla tehdit ettiği” yorumunu yaptı.

Irak Kürt Bölgesi’nde gerçekleştirilen Barzani’nin referandumuna komşu ülkelerce gösterilen tepkiler ve uygulamaya konulan yaptırımlar dikkat çekiyor. Türkiye’nin Erbil’e petrol konusunda yaptığı uyarıları yansıtan yabancı medya organlarından El Cezire İngilizce, Ankara’nın Iraklı Kürtleri petrol ticaretinde “felç edici olabilecek kısıtlamalarla tehdit ettiği”yorumunu yaptı.

FELÇ EDEBİLİR

El Cezire İngilizce, “Türkiye, Iraklı Kürtlerin Ankara’da alarm yaratan bir referandumunda Bağdat’tan bağımsızlığı desteklemeleri ardından petrol ticaretinde potansiyel olarak felç edici olabilecek kısıtlamalarla tehdit etti” sözlerini kullandı.

Petrol akışının durdurulması durumda Kürt Bölgesel Yönetimi’nin ciddi bir zarar göreceğini anlatan El Cezire, Türkiye’nin petrol konusunda bundan sonra sadece Irak merkezi hükümeti ile iş yapacağı yönündeki açıklamalara dikkat çekti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Giriş çıkış kapatılacak. Bakalım petrolünü nereye akıtacak ya da satacak? Vana bizde. Vanayı kapattığımız anda o iş de bitti” demişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz