Yeni Çağ 21 Mayıs! SGK ve borç yapılandırma.. Erhan Karaca’dan…

19 Mayıs 2017 Cuma, 01:23

Türkiye içinde bulunduğu yoğunluk öyle bir düzeyde ki, kendiyle yarışır durumdayız.

Terör, iç ve dış muhalefet, uluslararası mücadele, stratejik önem, Ortadoğu ateşi, istiklal mücadelesi, lider ülke konumu, güçleşen dünya arenasında oluşan kaygan zeminle bir nevi tarihte ilk kez tüm alanlarda söz sahibi olma hedefi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın cesareti, dünya gündemini belirleyen duruşu ve kararları, uluslararası konjonktüre yön veren güçlü lider sıfatıyla yepyeni bir dünyaya Türkiye önünün açılmasına neden oluyor.

Bu durum son günlerde iyice kendini göstermiş, son ABD ziyaretiyle zirveye oturmuştu..

Türkiye’nin ileri teknolojik yatırımları teknoloji üreten ülkelerin bile ağızlarını açık bırakmış, İngiltere deki fuarda ilk kez görücüye çıkan yeni nesil yerli silah gücünün gelişmiş ülkeleri ürkmesine sebep olmuştu.

Artık Türkiye teknoloji transferi değil üreten ülke konumundaydı.

Hal böyle olurken tüm gücün ekonomik alt yapıya dayandığı gerçeği ekonominin sağlam temellere oturtulmasının önemini bir kez daha ortaya koyuyordu.

Eğer ekonominiz güçlüyse hükmedilen seviyeden hükmeden konumuna gelirsiniz.

Ülkeler için en önemli çizgi işte bu.

Güçlü ekonomi..

İçinde bulunduğu tüm aşağılık darbe ve tuzaklara rağmen Dünya krizle boğuşurken Türkiye büyüyordu.

Bu, güçlü liderler sayesinde olabilirdi.

İşte o Lider Türkiye tarihinin en güçlü ismi Recep Tayip Erdoğan’dı.

Lider Erdoğan sayesinde Bir ülke belki de yok olmaktan kurtuldu diyebiliriz.

Ölümü hiçe sayan, cesaretiyle halkına güven veren Lider Erdoğan, 15 Temmuz’da aşağılık, bir o kadar korkakça darbe girişimine meydan okumuş, ekranlarda hala kulaklarda çınlayan o güven veren sesiyle “ölümüne ölümüne” diyerek gökyüzünde ihanet kokan alçaklara rağmen ateş kusan bombalar arasında halkına koşuyor, bir milletin kaderini yeniden çiziyordu.

ABD ve Bazı Avrupalı haçlı kahpelerin desteğiyle ihanet şebekesi Fethullahçı teröristlerin halkı katletmesine müsaade etmiyor, bu alçakça saldırıları halkı ve gerçek vatan evladı asker ve polisiyle bertaraf ediyordu.

Ve kısa süre sonra da Suriye de ki ateş çemberinde bulunan mazlum halkın imdadına koşuyor, Ortadoğu da en büyük söz sahibi benim diyordu.

Hem cesaret hem liderlik vasfıyla başarılara imza atılıyordu.

Yeni bir istiklal mücadelesi verilirken, Recep Tayip Erdoğan ismi tarihte bu kadar haine karşı mücadele veren eşsiz Kahraman olarak tarihe ve hafızalara kazınıyordu.

İşte o isim 21 Mayıs Pazar günü yeni bir çağ oluşturarak Türkiye’de ilk kez bir değişime ve yepyeni aydınlık geleceğe kapı aralayacak.

Türkiye de 21 Mayıs tarihi bir dönüm noktası olacak.

Allah bu büyük insanın millet olarak değerini bilenlerden eylesin.

 

SGK ve YAPILANDIRMA!

15-21 Mayıs yani her yıl 16 Mayıs’ı içine alan tarih Sosyal Güvenlik Haftası.

Ekonomik gücün en önemli ayağı iş gücü olması nedeniyle işveren işçi arasındaki bağda uyum kolaylığı sağlanması ülke adına en önemli kazanç olarak görülüyor.

SGK İl Müdürü Erhan Karaca, tam da bu noktada önemli bilgileri düzenlediği kahvaltılı toplantıda basın mensuplarıyla paylaştı.

Öncelikle işvereni yakından ilgilendiren şu noktaya dikkat çekmek istiyorum.

 

TAKSİT SÜRESİ UZATILDI

Vergi borçları nedeniyle ikinci bir yapılandırmanın yolda olduğunu söyledi Sayın Karaca.

Bunu söylerken de önceki yapılandırmada borçlarını zamanında ödeyenler ikincisinden de yararlanacak. Borçlarını zamanında ödemeyenler yeni yapılandırmadan faydalanamayacak.

Sayın Karaca’nın üzerinde durduğu en önemli husus şu:

6770 sayılı Kanun ile 6736 sayılı alacakların yeniden yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemese yeni düzenlemeden yararlanamayacak.

Gecikmesi halinde ise geçen süre için geç ödeme zammı ile birlikte 2017 yılı Mayıs ayı sonuna kadar ödemeleri şartıyla yararlandırılacak.

Yapılandırma borçlarını ödeyin yenisinden aynı imkanlardan yararlanın.

Bu şu demek; Yapılandırdığınız borçlarınızı ödemezseniz yenisini de unutun.

Yeni yapılandırma daha önce yapılandırılmış prim borçlarını kapsamıyor.

Bu nedenle İşyeri için 6736 sayılı yasa kapsamındaki yapılandırmanın bozulmaması için 3 Mayıs’a 2017’ye kadar ilk taksitin ödenmesi gerekiyor.

 

YENİLİK!

SGK İl Müdürü Erhan Karaca’nın açıklamalarından bazı önemli başlıkları kamuoyunun dikkatine sunmak gerekirse…

“Sigortalıların ihtiyaçlarına yerinde hizmet veren, kolay erişilebilir sosyal hizmetler vatandaşın ayağına getirildi. Bu konuda e-devlet portalında en fazla hizmet sunan kurum olarak dünyada öncü seviyeye ulaşıldı.

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik.

Özellikle Bursa’da kayıt dışı oranında önemli mesafeler kat edildi.

Kayıt dışı İstihdamla Mücadelede; Denetimde önce rehberlik ve iletişim ilkesi gereği rehberlik, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri geri dönüşümde büyük avantajlar yakalandı.

Genel Sağlık Sigortasına, Sosyal güvenlik haklarının iyileştirilmesine ve İşverenlerimize yönelik önemli iyileştirilmeler yapıldı.

Artı İstihdam Teşviki ile Şubat ayından itibaren işe yeni alınan artı personelin 666,66 TL sigorta primini devlet tarafından karşılanmaya başladı.

İşverenlere Prim Erteleme İmkânı Sağlandı.

Bursa’da emekli ve çalışanlarda önemli rakamlara ulaşıldı.

Tüm bunlar halkımızın ve işverenlerimizin duyarlılığıyla sağlandı.”

SGK il Müdürü Erhan beyi dinlerken aslında vatandaşın görmediği ama arka planda her iki kesime yönelik önemli avantajların hizmete dönüştürme çalışmasının yapıldığı ortaya çıktı.

Devletin milletine milletin de devletine den iyi şekilde destek çıkması, sahiplenmesi büyük başarılara kapı aralıyor.

Bu nedenle Yazının girişinde bahsettiğimiz gibi memleketimizi bir kaşık suda boğmaya çalışan Fethullahçı Teröristlere ve diğer eşkıya çetelerine devlet millet el ele vererek karşı durmamız geleceğimizin düzlüğü çıkmasında yegane güç demektir.

Unutulmamalıdır.

Devlet güçlü oldursa işveren de güçlenir.

Devlet zayıf düşerse işveren biter.

İstikrar birlikten kuvvet doğar da vardır.

Allah Ülkemize tuzak kuranlara fırsat vermesin.

Amin.

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz