Skandal..! Camii bahçesine pavyon açtılar…

10 Mart 2016 Perşembe, 00:05
orhangazi

Bar ve pavyonların eğitim kurumlarıyla ibadethanelere mesafesinin en az iki yüz metre olması gerektiği yönündeki düzenlemeyi değiştirip bunu yüz metreye çekenler, şimdi de okul ve cami bahçelerinde pavyon açılmasına göz yumulmasına sessiz kaldı.

Dershane yanı kesmedi cami avlusuna da pavyon kuruldu

Bar ve pavyonların eğitim kurumlarıyla ibadethanelere mesafesinin en az iki yüz metre olması gerektiği yönündeki düzenlemeyi değiştirip bunu yüz metreye çekilmişti. Sorumlular okul ve cami bahçelerinde pavyon açılmasına göz yumulmasına da sessiz kalıyor. Orhangazi’de dershane yanı ve çarşı merkezinde açılan pavyonlara karşı yetkililer yetkisiz, halk da duyarsız kalınca işi daha da ileri boyuta taşıyan pavyoncular, bu kez de Yeniköy Camii bahçesine pavyon işletmesi kurdular.

Orhangazi Yeniköy Mahallesi Merkez camiinin yirmi metre altında bol avratlı, kirli rantlı pavyon işletmesine meclis üyesi Fikret Nogay’ın kol kanat germesiyle birlikte hukuksuz ve ahlaksız bu uygulama siyasilerden koruma görüyor.

Her fırsatta söylüyoruz ki bir ülkede basın görevini yüzde on yapsa, o ülkede sorunlar en az yüzde doksan çözülür. Onun içindir ki halkı uyutup kamu kaynaklarını sömürmek isteyenlerden tutun da kirli ve karanlık işler çevirmek isteyenlere kadar her kesim önce basına el atmayı kendine vazife bilir. Ondan dolayıdır ki dünyada ve de ülkemizde basın kuruluşlarının büyük bir kısmı baronlar tarafından idare edilir. Kimi bilinçli olarak, kimi de bilmeden bu çarkın içinde görevini yerine getirir. Bilhassa yerelde hiçbir kirli iş yoktur ki basın kuruluşlarının desteğini almadan yapılabilsin. Bir yörede çok basın kuruluşu varsa ve de bu gazeteler suya sabuna dokunmuyorlarsa bilin ki o ilçede çok büyük kirli işler yürütülüyor. Olayların farkına varan vatandaşları da basın sayesinde yanıltıyorlardır. Çünkü çok iyi bilinen bir olay bile basında yer almadığı için sanki hayal ve dedikodudan ibaretmiş gibi algılanır. Tıpkı Yeniköy beldesinde Merkez Camii avlusuna kurulan bol avratlı pavyon gibi.

Yeniköy’de bu rezaleti bilmeyen yok. Tepki göstermeyen birkaç pavyon müdavimi ve bu işlerden rant kazananlar. Geri kalan köy içinde dahası cami avlusunda pavyon açılmış olmasının Yeniköy sakinlerine büyük bir hakaret olduğu görüşünde hem fikirler. Peki buna rağmen bu pavyon hem de gayri yasal bir haldeyken faaliyetlerini sürdürüyor.

Fikret Nogay’ın Yeniköy Camii avlusundaki pavyonla ilgisi ne?

Yeniköy’ belediye meclis üyesi Fikret Nogay, beldenin sorunlarına çözüm üretmek yerine yeni yeni sorunlar kattığı yönündeki iddialar artık yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Encümen kararına göre kapatılması gereken Cami avlusundaki pavyona siyasiler sahip çıkmaya başladı. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın da sessizliğini koruduğu bu olayı ilçe basını da görmemezlikten gelince sorun daha da büyümeye başladı. Konuyla ilgili olarak İlçe Jandarma Komutanlığının yaptığı resmi girişimler de maalesef siyasilerin engeline takılınca ortaya yeni nesil pavyon icraatı çıkmış oldu. Halkın tepkisinden korunmak için de Jandarmanın işlem yapmadığı yönünde karalama kampanyası başlatıldı.

Yeniköylü kadınlar çok tepkili

Konuyla ilgili olarak Yeniköy’de yaptığımız incelemelerde halkın konuya duyarlı olmasına karşın bazı çevrelerin Jandarmaya yönelik iftira kampanyasında arada kalındığını ve de Yeniköy sakinlerinin bundan dolayı sessiz kaldıklarını öğrendik. Buna rağmen Yeniköylü kadınların köylerinde bol avratlı bu tür işletmeleri istemedikleri ve de belediyenin görevini yapmaması durumunda olaya el koyma kararı aldıklarını öğrendik. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. İlçedeki pavyon dosyasını açtık bir kere, sonu nereye varacaksa şimdiden hoş gelsin diyelim.

Kaynak: 3. Göz Özel Haber /İrfan Aydın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz