BAKAN ÇELİK’İN ETTE KDV ORANININ İNDİRİLECEĞİ AÇIKLAMASI SEKTÖRÜ SEVİNDİRDİ

09 Mart 2016 Çarşamba, 23:35
Özer Matlı

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yapmış olduğu kırmızı ette KDV indirimi yapılacağına ilişkin açıklamasından memnun olduklarını belirterek, “Ette yüzde 8 olan KDV’nin sıfırlanmasını bekliyoruz” dedi.

Temel gıda maddelerinden olan etin fiyatındaki artışın kasaplar başta olmak üzere hem üyelerini hem de tüketicileri rahatsız ettiğini söyleyen Matlı, “Ette yüzde 8 olan KDV oranının indirilmesi ve sıfırlanması fiyatları otomatik olarak aşağıya çekecek ve böylelikle ucuzlama söz konusu olacaktır” şeklinde konuştu.

Ülkemizde protein tüketimi oranının Avrupa Birliği ülkelerine göre düşük olduğuna da dikkat çeken Matlı, ette verginin düşürülmesiyle birlikte fiyatlarda gerileme olacağını, et ve süt tüketiminin artacağını, bu konunun uzun vadede değerlendirildiğinde sağlıklı beslenmeyle birlikte sağlıklı nesillerin de yetiştirileceğini ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu konudaki düzenlemesinin piyasaları rahatlatacağını da sözlerine ekleyen Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “Sayın Bakanımız kırmızı ette KDV indirimiyle ilgili düzenlenenin kısa bir süre içinde Bakanlar Kuruluna sunulacağını dile getirdi. Hükümetimizin bu konuda alacağı kararla birlikte et fiyatları da gerileyecektir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz