BAŞKAN EDEBALİ’DEN ÖĞRENCİLERE GÖNÜLLÜ REHBERLİK

09 Mart 2016 Çarşamba, 23:32
yıldırım

Yıldırımlı çocukları Bursa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle buluşturan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, öğrencilerin şehir turuna katılarak, miniklere tarihi eserlerle ilgili bilgiler verdi.

‘Şehir Pasaportu’ projesi kapsamında Yıldırımlı öğrencilerin tarih ve kültür turları devam ediyor. Yavuzselim İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin gezisine, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Damar, Yıldırım Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Yıldırım Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Akbulut, Yeşil Mahalle Muhtarı Hasan Basri Yekin ile katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, miniklere rehberlik yaparak, kültürel mirasımız hakkında önemli bilgiler verdi. Güçlü yarınların ancak geçmişten alınan güçle sağlam temeller üzerine inşa edilebileceğini kaydeden Başkan Edebali, “8 bin 500 öğrencimizin ‘Şehir Pasaportu’ etkinliğiyle Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasını öğrenecek, bu coğrafyada iz bırakmış alimleri, arifleri, şehzadeleri ve padişahları daha yakından tanıyacak” dedi.

 ‘OKUDUKLARINI, DİNLEDİKLERİNİ GÖRECEKLER’

Projenin hayata geçirilmesindeki öncelikli hedeflerinin öğrencilerin kitaplardan okudukları, öğretmenlerinden dinledikleri bilgileri görerek pekiştirmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Kadim medeniyetimizin mirasçıları olan bizler, çocuklarımızın şehir bilinci ve  tarih şuuruna sahip bireyler olarak yetiştirmek zorundayız. Bu kapsamda çocuklarımızı şehirle bütünleştirmek ve yaşadıkları mekanlara olan sevgisini arttırmak adına kurumlarımızla ortaklaşa hayata geçirdiğimiz projelerimiz onların kişisel ve sosyal gelişimlerine doğrudan katkı sağlayacak. Çocuklarımız bu projemizle hem eğlenecek hem öğrendiklerini pekiştirecek” diye konuştu.

‘ÇOCUKLAR BAYRAĞI DAHA YUKARI TAŞIYACAK’

Değerleriyle bütünleşerek gelişen nesiller oluşturulmasının önemine işaret eden Başkan Edebali, “Unutulmamalıdır ki tarihlerini bilmeyen toplumlar yok olmaya mahkumdur. Bizler kültürümüze, değerlerimize ve tarihimize sahip çıkan toplumun temsilcileriyiz. Yavrularımız bu topraklarda yaşamış önemli kişileri ve inşa edilmiş eserleri tanıyarak ne kadar büyük bir medeniyete sahip olduğumuzu görüyorlar. Kadim medeniyetimizden bizlere kalan bu büyük miras ile yetişecek nesillerin bayrağı daha da üst noktalara taşıyacağından hiç kuşkumuz yok” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz