EDEBALİ: KADINA YAPILAN AYRIMCILIKLAR SON BULMALI

08 Mart 2016 Salı, 15:33
yıldırım

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınlardan ve engellilerden oluşan oluşan “7’den 77’ye Kadın Korosu” müzik ziyafeti verdi. Kadınları öncelikli hizmet gurubu olarak belirlediklerini vurgulayan Başkan Edebali, “ Yıldırımlı kadınlar, yılın bir günü değil, 365 günü özel ve ayrıcalıklı” dedi.

Yıldırım Belediyesi tarafından,  Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere; Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım Belediyesi bürokratları, Yıldırım Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Yıldırım İlçe Teşkilat Başkanı İbrahim İsmailoğlu, AK Parti Yıldırım İlçe Teşkilat Başkan Yardımcısı Cemile Ayşim, AK Parti Yıldırım İlçe Gençlik Kolları Başkanı Adnan Kurtuluş, Yıldırım Kent Konseyi üyeleri ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin eşi Şükran Edebali ve Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın’ın eşi Emine Aydın ile Yazı İşleri Müdürü Fahriye Şahin, İşletme Müdürü Güler Polat, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Filiz Çilingir, Ruhsat ve Denetim Müdürü Meliha Özer, Strateji Geliştirme Müdürü Pınar Bursa, Veteriner İşleri Müdürü Nuran Dede, Yıldırım Belediye Meclis Üyeleri Şeyma Gürdere ve Eylem Özdemir, Karaağaç Mahalle Muhtarı Sema Pamukçular, Mollaarap Mahalle Muhtarı Elif Serbez, Müzik Akademisi ve Engelsiz Mutfak kursiyerlerinden oluşan “7’den 77’ye Kadın Korusu”, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde Türk Sanat Müziği’nin en güzel eserlerini Yıldırımlılar için seslendirdi.

KADINLAR BİZE EMANETTİR

Kadınları ve engellileri aynı sahnede buluşturarak farkındalık yaratan etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere ve dünya kadınları için bir birinden güzel ezgileri seslendiren Yıldırımlı kadınlara teşekkür eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile düzenlediğimiz etkinliklerle, kadın hakları, kadınların sosyal durumları, eşsizliklere dikkat çekerek farkındalık oluşturuyoruz. Kadın olmak veya erkek olmak bizlerin elinde olan bir şey değil, Allah’ın takdiridir. Ancak elimizde olan bir şey var ise o da insan olmaktır. Bizler, insanlara kadını Allah’ın bir emaneti olarak kabul etmeyi tavsiye eden bir peygamberin ümmetti ve bu kültürün mirasçılarıyız. Meselelere bu minvalde ‘önce insan’ şiarıyla yaklaşırsak ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi tamamen ortadan kaldırabiliriz” dedi.

YILDIRIMLI KADINLAR BİR GÜN DEĞİL 365 GÜN ÖZEL VE AYRICALIKLI

Dünya Kadınlar Günü’nde Yıldırımlı kadınlara özel bir gün yaşatmak düşüncesiyle böyle bir etkinliğe imza attıklarını dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kurtuluş Savaşı’nda kundakta bebeğiyle cephane taşıyan Türk kadınının torunları da her şeyin en iyisine layıktır. Sosyal, kültürel ve ekonomik yönden kadınlarımızın gelişmesi, toplumun da ileriye doğru bir adım atması anlamına geliyor. Kadınlarımız, çocuklar, gençler ve engelli kardeşlerimiz bizim öncelikli hizmet grubumuzda yer alıyor. Projelerimiz bu kapsamda şekilleniyor. Dolayısı ile Yıldırımlı kadınlar, sadece bir gün değil, 365 gün ayrıcalıklı ve özel. Empati yaparak, birbirimizi anlayarak hayatı daha iyi seviyelerde sürdürebiliriz” diye konuştu.

‘ŞİDDET SON BULMALI’

Kadına yönelik şiddet eylemlerinin tasvip edilmesinin veya hoş görülmesinin mümkün olmadığına işaret eden Başkan Edebali, “Kadına şiddetin, kadın cinayetlerinin, kadına yapılan ayrımcılıkların son bulmasının yolu eğitimden ve kadınların sosyal hayatın içeresinde daha fazla yer almasından geçiyor. Bunu sağlamak adına kadınlarımıza meslek kazandırmak amacıyla kurslar açıyor, onların ticari faaliyetler içeresinde daha aktif olarak yer alabilmesi için kooperatifler kuruyor, yarattığımız imkânlarla kadınlarımızın önlerinde yeni ufuklar açıyoruz. Bu vesileyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

‘YILDIRIMDA KADINLAR DEĞER GÖRÜYOR’

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise yaptığı konuşmasında, ilçede yaşayan kadınlara yönelik projeler geliştiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür ederek, “Yıldırımda kadınlar hak ettikleri değeri görüyorlar” dedi. Kadınların çaba ve gayretleri olmadan sağlıklı ve sevgi bir toplumun düşünülmeyeceğinin de altını çizen Kaymakam Mehmet Aydın, “Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan kadınlarımızın günü kutlu olsun” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz