Türkiye’de ilk; ev hanımlarına ‘Vefalı Canlar’ hikayesi..!

24 Temmuz 2023 Pazartesi, 13:50
alim şahin

Türkiye’nin kadınlarını aynı çatı altında toplamak, hayatın içine daha aktif, sosyal ve kültürel alanda daha etkin ve katılımcı olmalarını sağlamak, becerilerini geliştirmek amacıyla ‘Bursa Vefalı Canlar Kadın Girişimi Üretim ve işletme kooperatifi’ kuruldu.

Bursa’da hayata geçirilen kooperatif, kısa sürede Türkiye genelinde birçok bölge il, ilçe ve yabancı ülkelerde temsilcilikler açtı.

Amaç ve hedefleri ise kadın girişimcilere çalışma sahası hazırlamak, istihdam oluşturmak, ekonomik ve sosyal konumlarını güçlendirmek, özellikle ev hanımlarına hanelerinde el becerilerini geliştirerek ekonomilerine katkı sağlamak.

Genel Başkan Songül Kızılkurt, kooperatifin açılışını bu yılın ortalarında gerçekleştirdiklerini kısa sürede çok büyük rağbet gördüklerini söyledi.

Songül Kızılkurt

Başkan Kızılkurt;

“Bugün itibarıyla 30 il, 40 ilçe, 6 ülkede yaklaşık 10 bin üyeye ulaştık. Hedefimiz ilk etapta 40 bin üye. Bu azimle kısa sürede yakın vadede hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.

Bursa Türkiye ve dünyada ev hanımlarının birbirleriyle olan bağlarını sağlamlaştırılmak olduğunu dile getiren Başkan Songül Kızılkurt, amaçlarının gönül köprüleri kurarak tek çatı altında birleştirmek, kadınlar arasında yapılan ayrımcılığa dur demek, temsilen yol haritamızı belirleyerek sihirli değnekle tüm hanımlara dokunmak olduğunu belirtti..

Doğrusu şahsımında ilk kez bir kooperatifin böyle bir çalışma anlayışına şahit olduğumu ifade edeyim.

‘Bursa Vefalı Canlar Kadın Girişimi Üretim ve işletme kooperatifi’ çatısı altında binlerce insanı aynı amaç ve hedeflere yöneltmek kolay olmayacağını düşünüyorum.

Ancak azmin sınır tanımadığı gerçeği göz önünde bulundurulursa insanoğlunun hayallerinin ulaşabildiği yere fiziki anlamda da sınırlarının ulaştırılmaması için hiçbir sebep, hiç bir engel olmadığını da düşünüyorum.

Özellikle hanımların el attığı tüm işler başarıyla sonuçlandığı istatistiklerle sabit olduğu göz önünde bulundurulursa, binlerce üyeden oluşan kooperatifin çalışma ağı Bursa’dan başlayarak tüm dünyaya yayılmasının önünde de hiçbir engel olmayacaktır.

Dolayısıyla günümüz hayat şartlarında aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla el becerilerinin geliştirilmesi en büyük yatırım olsa gerek.

Bu beceriler sayesinde ortaya konulan ve üretilen el emeği göz nuru ürünler kooperatif aracılığıyla yatırıma, daha doğrusu alıcıya ulaştırılarak maddi anlamda kazanca dönüşüyor.

Bununla birlikte Sağlık bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde yetki alındığı takdirde hacamat hizmeti verilmesi için de çalışmalar yürütülüyor.

Dolayısıyla kooperatif başkanı Songül Kızılkurt, Ev hanımlarının sıkıntılı dünyası içine bir cilt beyaz sözcük atmaya, sevmeyi ve mutluluğu tatmaya, problem sıkıntı ve içinde bulundukları cendereden çekip almaya, mesleki el becerilerini geliştirerek üretime katkı koymaya, hanesinde el becerisi sayesinde ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine maddi kazanc sağlamaya, kültürel ve sanat yönlerini keşfetmeleri adına gerekirse eğitim vermeye yönelik imkan ve proje sunuyoruz” derken bunun da karşılığını kısa sürede gördüklerini söyledi.

“Bu anlamda büyük mesafeler kat ettik üye sayımız 10 binlere ulaştı” ifadesini kullandı..

Bizde örnek olması dileğiyle Sayın başkana ve emek verip alın teri akıtan tüm ev hanımları ve çalışan hanımlara başarılar diliyoruz.

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz