Ak Parti’de hareketlilik; çalışmalar başladı değişecek il başkanlarına yeni isimler eklendi

12 Mayıs 2024 Pazar, 08:57

AK Parti’de kongre heyecanı başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a raporlar sunuldu. Sunulan raporlara göre Erdoğan,  parti yönetiminde ve teşkilat yapılarında değişikliğe gideceği iddia ediliyor.

BAZI İL BAŞKANLARI GÖREVDEN ALINACAK

Erdoğan’ın, Haziran ayında başta istanbul-ankara Bursa olmak üzere AK Parti’de bazı il başkanlarını görevden alması beklenirken, başarılı bazı il başkanlarını ilk kez partiye çekmesi bekleniyor. İl teşkilat yapılarında da bazı yeni birimlerin kurulacağı konuşuluyor.

BİRİMLER ARASI BAĞLAR GÜÇLENDİRİLECEK

Bölge koordinasyonlularını sağlayan birimlerde değişiklik olacak. Cumhurbaşkanlığı, AK Parti Genel Merkezi ile TBMM arasında ilişkileri artıracak bazı mekanizmaların yeni dönemde hayata geçileceği belirtiliyor.

AK Parti’nin TBMM grubunda tartışmaların odağında bulunan Bahadır Yenişehirlioğlu’nun görevden alınması bekleniyor. Yenişehirlioğlu’nun yerine Mustafa Varank’ın getirileceği kulis bilgilerinde yer alıyor.

SÜLEYMAN SOYLU’YA TEŞKİLAT BAŞKANLIĞI

Mustafa Varank’ın ismi Medya ve Tanıtım Başkanlığı için de geçiyor. Süleyman Soylu’ya yakın isimler ise Soylu’nun genel merkezde görev alabileceği aktarılıyor. Soylu’nun teşkilat başkanlığı istediği de iddia ediliyor. Partinin kadın kolları genel başkanı Ayşe Keşir’in değişmesine kesin gözüyle bakılırken, AR-GE Başkanı Mustafa Şen, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ile Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in değişeceği belirtiliyor.

ÖMER ÇELİK GÖREVDEN ALINIYOR

Erdoğan’ın ayrıca yeni soluk getirmek için parti sözcüsü Ömer Çelik’i genel başkan vekilliğine getireceği, Çelik’in yerine kadın ve ya genç bir ismin parti sözcülüğüne getireceği dillendiriliyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz