Orhaneli yolunun hikayesi !

06 Temmuz 2023 Perşembe, 09:11

Dağ yöresi uzun bir süredir yol sorununun çözülmesini istiyor. Yörenin isteği ve beklentisi doğrultusunda, dağ yöresinin yol sorununu ortadan kaldırmak üzere Karayolları çok önemli projeler hazırladı. Açıklamalara göre Orhaneli-Bursa arası, rahat bir yolculukla 20 dakikaya düşecek.

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nün hazırladığı projelerin bazıları tamamlandı, bazıları tamamlanma aşamasında. Üzerinde çalışıldığı bilinen ve beklentiye dönen projedeki gelişmeler şöyle:
“Büyükorhan ve Harmancık’ın da kullandığı Orhaneli Yolu’nda Doğancı Barajı’nı by-pass edip yolu 2.2 kilometre kısaltacak 3.1 kilometrelik yolun projesi bitti, ihalesi yapıldı.

Projeye göre, Bursa’dan çıkışın 10. kilometresinde, Nilüfer Nehri’nin üzerinden 220 metre uzunluğundaki viyadükle karşıya geçilecek. Viyadükdten hemen sonra da, içindeki yol genişliği 12 metre olan 2 bin 38 metre uzunluğunda tünel var.

Sonrası için de iki yeni proje açıklandı.
Doğancı Barajı çıkışından Erenler’e kadar 10.4 kilometre uzunluğunda yeni bir yol yapılacak. Bu yolun projesi hazırlanıyor ihale edilecek. Yeni yapılacak yolun uzunluğu 260 metre olan 2 viyadükle, toplam uzunluğu 6 bin 170 metre olan 3 tünel olacak.

“Erenler’den sonrası için, mevcut yolun dışında yeni yapılacak yolun çalışmalarına da başlandı.

KAYNAK: DAĞ HABER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz