Kayapa’da havaya yayılan toz isyanı: Kanser olmaktan korkuyoruz

26 Ağustos 2022 Cuma, 19:37

Bursa’da Kayapa ve çevresinde yaşayan vatandaşlar yağan toz tabakasından ve hava kirliliğinden şikayetçi.

“Kanser olmaktan korkuyoruz”

Bölgede odun kömürü üretimi yapılan ve özellikle gece yakıldığı söylenen ocaklardan yayıldığı ileri sürülentozun evlerin balkonlarına arabaların üzerine örtü oluşturduğu belirtildi.

Vatandaşlar konuyu Cimer’e, Bursa Valiliği’ne, ilgili çevre Müdürlüğü’ne ve Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimine bildirmelerine rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarına yönelik şikayetlerini dile getirdi.
Bursa hafızaya konuşan bölge halkı özellikle astım hastalarının nefes almakla zorlandığını, ilgili kurumlara yapılan şikayetlerin cevapsız kaldığını, böyle devam etmesi halinde bölgede kansere yakalanmaktan endişe duyduklarını söylediler.
Gece geç saatlerine yakılan ancak karanlık olması nedeniyle görünmediğini, kötü bir koku soluduklarını aktaran Kayapalılar, sabah işe gitmek için dışarı çıktıklarında toz tabakasıyla karşılaştıklarını belirtiyor.
Çevre sakinleri sorunun yetkililerce bir an önce çözüme kavuşturulması çağrısında bulunuyor.

“Kayapa’da havaya yayılan toz isyanı: Kanser olmaktan korkuyoruz” için bir cevap

  1. Bülent Özdemir dedi ki:

    Kayapa’da hava kirliliği had seviyede. Bir yandan taş ocakları bir yandan bu mangal kömürü ocakları. Yetkililer burada hava kirliliğini kontrol için hava ölçüm istasyonu kursalar facianın boyutları ortaya çıkar. Yetkililer ilgisiz vatandaş sahipsiz. Aylardır bu rezilliğe maruz kalıyoruz.
    Saygılarımla.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz