Yıldırımda millete rağmen uygulama! Yaşar Elmas’tan tehdit! Mahalleli mahkemeye taşınıyor… Yıldırım belediyesinde özel Vakıf duyarlılığı?

Ak Partili belediye AK Parti misyonunu ayaklar altına seriyor.

Milletin karşı çıktığı özel tahsislere imza atıyor..

Başkan yardımcısından anlamlı tehdit!

İşin içinde tehdit girince Mahalleli isyan bayrağını çekti.

Mahalleli mahkemeye taşınıyor…

Ak parti Yıldırımda tereyağı gibi eritiliyor…

30 Ağustos 2021 Pazartesi, 17:09
alim şahin

Göreve geldiği günden itibaren verilen seçim vaatleri anlamında bir santim ilerleyemediği gibi rutin hizmetleri bile yerine getirilmesinde aksaklıklar yaşayan Yıldırım’da Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın uygulamaları adeta Yıldırım halkının canına tak etti.

Halkın direnmesine rağmen  halka rağmen 152 evler mahallesinden mahallelinin tek nefes aldığı yeşil alanı konut alanına çevirip yurt binası yapımı için izin verilmiş.

152 evler mahalle muhtarı Gülseren Öztürk, “mahalle halkıyla birlikte binlerce kişiden oluşan TC numaraları imzalı tepki ve şikayet dilekçelerimizi verdik ancak adam yerine konulmadığımız gibi olumlu olumsuz dönüş bile yapmadılar. Bu nasıl bir anlayış nasıl bir yönetim zihniyeti anlaşılır gibi değil” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Tabi hal böyle iken Mahalle muhtarı ve binlerce kişiden oluşan mahalleli haklarını aramaya devam edince de Belediye başkan yardımcısı YAŞAR ELMAS’TAN TEHDİT gibi uyarı almışlar.

Muhtar Gülseren Öztürk hanımefendinin anlattığına göre YAŞAR ELMAS’IN mahalle muhtarlık makamına gelerek karşısında bacak bacak üstüne attığı, gayet kendinden emin aşağılayıcı küçük düşürücü  ve sert bir üslup kullanarak “NE YAPARSINIZ,  AYAKLANMA MI YAPARSINIZ, MAHALLE HALKINI TOPLAYIP İSTEDİĞİNİZİ YAPABİLİR SİNİZ!”  türünde kaba ve tehditkâr davranış sergilemiş.

Sayın Oktay Yılmaz ve Sayın Elmas’a soruyorum: Bu mu sizin hizmet anlayışınız veya Ak Partililiğiniz ya da REİS adına millet nezdindeki temsilciliğiniz?

Olay bununla da sınırlı değil.

İşin aslında geçmişe dayalı bir dizi problem yatıyor.

Mahalleli adına Muhtar Öztürk’ün Ak parti genel merkezine gönderdiği şikayet dilekçesinde yer alan ifadeleri aynen aktaralım.

“Bursa ili Yıldırım ilçesi, 152 Evler Mahallesi, 4468/9 Parsel mülkiyeti Yıldırım Belediyesi’ne ait yeşil belediye tarafından yurt alanı tanımlaması, AK Parti Meclis üyeleri oyları ile Yıldırım meclisimizden geçirilmiştir.

Bizler de mahallemizin merkezinde bulunan taşınmazın, mahallemize hizmet alanı olarak kazandırılması yönünde Yıldırım Belediye Başkanımız Sn. Oktay YILMAZ Bey’den 2 yıldır gerek sözlü, gerek yazılı arz ve talep ettik.

Bursa AK Parti İl Başkanımız Sn. Davut GÜRKAN bey, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanımız Sn. Ali ERBAY beylerden bu konudaki desteklerinin bizler için ne kadar önemli ve değerli olduğunu kendileri ile bizzat iletişime geçerek sözlü olarak yaptık. Özel Yurt alanı için alternatif yer de gösterdik. Komşularımızın hizmet alanı olarak kullanabileceği alan için (Ana Kucağı, Ücretsiz Kreş, Kadınlarımıza Halk Eğitim Kursları, bilgilendirme amaçlı seminerlerinin yapılacağı mekan) talep dilekçelerimizi, itiraz dilekçesi olarak algılamaları, komşularımızın “Cemaatlere verilecek” dedikodusunun kendilerini rahatsız ettiklerini gerekçe göstererek 1200 imzalı mahalle taleplerimizi reddetmişlerdir.

Bu konumuz Haziran ayı Yıldırım Meclis gündeminde imar komisyonundan tekrar dönerek belediye meclisinde sadece AK Parti oyları ile geçirmişlerdir. Meclis gündeminde AK Parti Meclis Üyemiz Sn. Fatih KARA, hakkımızda dayanağı olmayan mevcut üniversite için beyanda bulunmuş, “Muhtar, mahallesinde üniversite bile istemiyor” demiştir. Kayıtlarda mevcuttur. “

gülseren öztürk

YAŞAR ELMAS BİZİ TEHDİT ETTİ

Bizlerin ısrarı üzerine 07.06.2021 Pazartesi günü Saat 13.25’de Belediye Başkanımız Sn. Oktay YILMAZ adına, Belediye Başkan Yrd. Sn. Yaşar ELMAS bey muhtarlığımızı ziyaret ederek mahallemizin sıkıntılarını ve çözümü hakkında konuşurken, özel yurt alanı konusunu açarak “BİZLER O ALANI VAKFA SATTIK, kesinlikle geri adım atmayacağız, gidin mahalle halkını toplayıp ayaklanma mı yaparsınız ne yaparsanız yapın türünde” diyerek sert bir üslupla bizleri tehdit etmiştir.

Aslında Yaşar Elmas’ın mesai dışı  özel işlerinde belediyenin aracını kullandığıyla alakalı çok sayıda vukuatı olduğu şikayetleri söz konusuydu.

Bir bayana karşı böyle bir dili kendisine yakıştırmış olabilir ama REİS’in partisi yöneticilerine asla yakışmadığının altını çizmek gerekir.

.

MAHALLELİ KONUYU GENEL MERKEZE TAŞIMIŞ

Yıldırımlıyı her alanda adeta sıkıştırılmış coğrafyaya mahkum edenler bir nevi “kaderinize mahkumsunuz,  bu  sizin kaderiniz” der gibi tutum ve davranış sergilenmesi vatandaşın sabrını taşırmış durumda.

Sayın Öztürk, Konuyu Genel merkeze gönderdikleri dilekçenin sonucunu beklemeden bir yetkili (MT)  ile yaptıkları görüşmede aldıkları cevap ise çok daha vahim olduğunu ve hayal kırıklığı yaşadıklarını aktardı. MT kendilerine aslında her şeyi yapabildikleri halde “biz bir şey yapamıyoruz” diyerek geçiştirdiği bu da tamamen sahipsiz bırakıldıkları anlamına geldiğini dert yandı.

Bu durumda kırk kapıya kırk değnek vurulur anlamında  tabi ki doğal olarak insanlar yerel yöneticilerden sonuç alamayınca direk muhalefetin kucağına itiliyor.

Onlarda muhalefete çağrı yaparak konuyla alakalı yardım talebinde bulunmuşlar.

Muhalefet partileri konuyu takip ettiklerini mahkemeye taşıyacaklarını bildirmişler.

ÖZEL BİR VAKIF!

Yer kime satıldı?

Çok sürpriz sayılmayan bir isim ve vakıf adı ortaya çıktı.

Muhtar Gülseren Öztürk hanımefendinin Yaşar Elmas’ın “SATTIK” dediği yer özel bir vakıf olan Yeni Dünya Vakfına satılmış olabileceğini aktarması aslında sürpriz sayılamayacağını bir kez daha ortaya koymuştur.

Zira daha önce de aynı mahalle de Fetö’den kalan devasa bir öğrenci yurdunun belediye eliyle aynı vakfa verilmişti.

Eğer gerçekten de adı geçen vakfa satılmış ise ortada göbekten bir bağlılığın geçmişe dayalı  ilişkilerin sonuçları nın getirisi anlamına gelir.

Bilindiği üzere adı geçen vakfın Bursa Şube başkanı Tahsin Kara.

Sayın Kara’nın başkanı olan vakfın yönetiminde Yıldırım belediye başkanı Oktay Yılmaz da vardı.

Şu an internet sayfasında yönetim listesinin tamamı kaldırılmış  görünüyor.

Geçmişte yönetiminde bulunan Sayın Yılmaz’ın üyeliği bugün devam edip etmediği  bilinmiyor. Ancak Sayın Kara’nın Ak parti Osmangazi İlçe başkanlığı ve Sayın Yılmaz’ın meclis üyelikleri zamanından bu yana temelden gelen sarsılmaz ilişkileri güçlenerek devam ettiği biliniyor.

MAHALLE HALKI DİRENİYOR!

Mahalle halkının hak arayışları devam ederken Muhtar Gülseren Öztürk, Milletin yerini özel vakıflara prosedüre uydurarak aktarılmasına karşı olduklarını ve sonuna kadar mücedele edeceklerini, gerekirse konuyu mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

Bu durum bir zamanlar CHP yönetimlerinin “millete rağmen” ibaresi sık sık kullanıldığı dönemleri andırıyor.

Yani Ak parti yöneticilerinin Millete rağmen hiç bir adım atılmayacağı sözünün mazide kaldığının resmileştirilmiş halidir bu yaşananlar.

Zoraki uygulamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm kazanımlarının adeta altını oymak, Erdoğan’ı içerden yıkmak, ayağının altını boşaltmak, milleti karşısına almak” anlamına geliyor ki, Sayın Muhtar hanımefendinin söylediği de “Cumhurbaşkanımıza rağmen halka zulüm yapanlar Ak partinin tüm ilkelerini ayaklar altına almış zoraki çiğniyorlar. Bunlar Ak partinin karşısında olan bir grup yönetici olduklarının artık şüphe götürmediği, halkı kendi elleriyle partiden uzaklaştırıyorlar” demektir.

Şimdi siz milletin malını mülkünü belediyeyi köprü kullanarak resmi kılıf uydurup özel kişilere aktarırsanız hakkı hukuku ve vicdanları heba etmiş olursunuz.

Milletin onayıyla makamlara otururken milletin onayını almadan aksi uygulamalara imza atarsanız bu millet sizi, mensubu olduğunuz partinizi asla affetmez.

“Afetmesin bu umrumuzda değil” derseniz, sizi oraya aday gösteren REİS’e ve partinize en büyük ihaneti yapmış olursunuz.

Daha büyüğünü ise yönettiğiniz vatandaşa yaparsınız.

Kısaca kendi partinizin kuyusunu kazıyorsunuz.

Bunu bildiğiniz halde cebren uygulamalar bu partiyle ve davayla uzaktan yakından samimi bağınızın olmadığını ortaya koyar..

MAHALLE BAŞKANI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Bu arada sırf bu sebepten dolayı ‘mahalle halkını ikna edemedi” diye mahalle başkanını istifaya zorlayan (görevden alan) ilçe yönetimi.

Sahi siz vatandaşı mı temsil ediyorsunuz başkalarını mı?

Sözün özü; Tıpkı İsabey hayvan pazarının satışı gibi Yıldırım’da Ak partinin misyonuna aykırı uygulamalar almış başını gidiyor.

Bursa’da her alanda AK partinin geleceği çok hızlı şekilde karartılıyor.

Yazık!
Allah REİS’i ve partisini ondanmış gibi görünenlerden kurtarsın.

NOT: Bizi arayan (kimliğini gizleyen) bir şahıs 152 evler Mahallesi’ndeki yeşil alanın İnsan ve medeniyet vakfına satıldığını söyledi ???



.
alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz