Büyükşehir ve milli emlak baskısına dayanamayıp kendini yaktı!

14 Ağustos 2020 Cuma, 01:10
fikret güven

Uludağ “Bakacak Çaycısı” olarak bilinen Fikret Güven kendini yaktı.

Uludağ Bakacak mevkisinde çaycılık yapan Fikret Güven büfe ruhsatının Bursa Büyükşehir belediyesi tarafından iptal edildiği gerekçesiyle Bursa Valiliği önünde kendini yakmaya çalıştı.
Yıllardır 1 tl’ye çay satarak Bursalıların sevgisini kazanan Çaycı Fikret Güven “Tüm prosedürleri yerine getirdiğim halde bana zulüm yaptılar” diyerek kendini yakacağını sosyal medyadan duyurdu.
Son 7 ay boyunca Bursa Valiliği, Uludağ Milli Park Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi eliyle bölgede kendisine baskı yapıldığını sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışan Güven, haksız rant edinmek isteyen bazı çevrelerin kendisinin 1 tl’ye çay satmasından rahatsız olduklarını ve büfesinin kapatılarak başkalarına peşkeş çekilmek istendiğini önü sürdü.

Bir videosunda orman içlerine atılmış Milli Parklar Genel Müdürlüğü logolu işlenmiş ağaç çitlerin çürümeye terk edildiğini belirtmiş ve “yazık, milli servet burada çürümeye atılmış. Benim işte savaşım devletin parasını yiyen çarçur eden bu insanlarla. Bu yüzden beni buralarda istemiyorlar” demişti.
Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince büfe ruhsatının iptal edildiği şokuyla karşılaştı.
Bunun üzerine Çaycı güven Heykel’de bulunan valilik binasının önünde üzerine benzin dökerek kendisini ateşe verdi. Güven’e müdahale eden Polis yangını söndürdü.
Ecevit dönemlerini andıran talihsiz olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz