Bitlis yöresel lezzetler festivali tam not aldı

16 Aralık 2019 Pazartesi, 12:46
Bitlis yöresel lezzetler festivali

Van gölüne kıyısı olan Doğunun ve Anadolu’nun en nezih illerinden biri Bitlis.

Milattan önce 7 bin yıllara dayanan geçmişiyle çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim şehir, Anadolu’nun bir çok izlerini bünyesinde barındırıyor. İşte tüm bu renkliliğiyle süre gelen medeniyet mozaiğinde ortaya çıkan lezzetleri bu kentte bulmak mümkün.

Kendine has usulü ve yöresel tatların en lezizlerine Bitlis’in güzelliklerini yansıtan Anadolu insanı, Türkiye’nin ücra köşesinde de olsa Bitlis’i Bursa’ya taşımayı bildiler. Geçtiğimiz günlerde Osmangazi Çarşamba Pazar Yeri ve Yaşam alanında Bitlis Yöresel Ürünler Festivali  düzenlendi. Kente büyük renklilik kazandıran Yöresel Ürünler festivali Bursalılar’dan büyük ilgi gördü.

Bitlisliler Dernek Başkanı Mehmet Demir, “Her ilkin bir eksikliği vardır. Buna rağmen beklediğimizin üzerinde  ilgi gördük. Bundan sonra Yöresel ürünlerimizi ve mutfak lezzetlerimizi tanıttığımız festivalin devamlılığı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”dedi.

Bitlis’in lezzet ustalarının alın terinin yansıtıldığı ve tamamı doğal olan lezzetler ve yöresel ürünlerin sergilendiği festival Bursa’da yaşayan tüm kesimlerden tam not aldı.

Bitlis Yöresel Lezzetler Festivali bugün sona erecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz