Arınç’tan İmamoğlu’na önemli soru!

12 Mayıs 2019 Pazar, 13:19
bülent arınç

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, PKK/KCK’nın sözde Eş Genel Başkanı Bese Hozat’tan tam destek alan CHP’li Ekrem İmamoğlu’na, “Sen PKK’nın desteğini reddedecek misin, yoksa etmeyecek misin?” sorusunu yöneltti.

Manisa’da AK Parti’nin iftar yemeğine katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı Bülent Arınç, 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimi ile ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu. AK Parti’nin 3-5 puan farkla İstanbul’u kazanacağını söyleyen Arınç, CHP adayı Ekrem İmamoğlu’na da terör örgütleriyle ilgili önemli çağrılarda bulundu. 

“AK Parti kazanacak”

İstanbul seçimleri için hep birlikte seferberlik ilan edeceklerini söyleyen Arınç, seçimi kazanacaklarını belirterek, “Ben eminim AK Parti’nin adayı 23 Haziran seçimlerinde 3-5 puan farkla kazanacaktır. Bu da hepimize ders olmalı. İstanbul seçimleri bir örnek olarak bizim önümüze geliyor.” diye konuştu.

“Desteği reddecek misin?”

Arınç, şöyle devam etti:

Bunlar, ‘Biz bu seçimlerde faşizme karşı olduğumuz için Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğiz. Oy vereceğiz’ diyorlar. Bunu bir haber diye geçip gidemezsiniz. Burada yapılacak bir şey var. Terör örgütü PKK’nın en önde gelen iki ismi, ‘biz İstanbul’da İmamoğlu’nu destekleyeceğiz’ diyor. Burada İmamoğlu ve partisine bir görev düşüyor. ‘Lanet olsun sizin desteğinize. Terör örgütleriyle hiçbir zaman içli dışlı olamayız. Sizin oyunuza ihtiyacımız yok. Biz teröre karşıyız. Biz PKK’yı lanetliyoruz’ demesi lazım. Demedikleri takdirde bu sözler yerini bulur. İstanbul’da seçimi kazansa bile bunun hangi örgütün desteğiyle olduğuna herkes yıllar boyu inanır. Şimdi turnusol kağıdı var önümüzde. Sen PKK’nın desteğini reddecek misin, yoksa etmeyecek misin. ‘Canım onların da oyları var benim için önemli’ diyemezsin.

PKK/KCK’dan İmamoğlu’na tam destek

PKK terör örgütünün üst düzey isimlerinden sözde KCK Yürütme Konseyi eş başkanı Bese Hozat, “23 Haziran’da İstanbul’da Kürt’ler AKP-MHP faşist blokuna karşı kim çıkacaksa, bu İmamoğluysa İmamoğlu’na, destek verecektir.” açıklamasında bulundu. Bu açıklamadan sonra CHP-HDP ittifakı bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Aynı zamanda teröristbaşı Duran Kalkan da İmamoğlu’na oy istedi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz