Mehmet Metiner: PKK ve FETÖ’nün İmamoğlu’nu desteklemesi beka sorunudur

12 Mayıs 2019 Pazar, 13:11
mehmet metiner

AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, FETÖ ve PKK’nın İmamoğlu’nu desteklemesinin Türkiye’nin ulusal güvenliğini doğrudan ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi. Metiner, “Kandil’deki terör baronlarının kendisini desteklemesine ilişkin İmamoğlu, çıkıp açıklama yapmalıdır.” dedi.

PKK terör örgütünün sözde üst düzey yöneticilerinden Bese Hozat’ın “23 Haziran’da İstanbul’da Kürt’ler AKP-MHP faşist blokuna karşı kim çıkacaksa, bu İmamoğluysa İmamoğlu’na, destek verecektir” sözlerini değerlendiren AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner, “ABD’nin taşeron terör örgütü PKK’nın en üst düzey yöneticilerinden Bese Hozat’ın İmamoğlu’na yaptığı destek çağrısı hem İmamoğlu hem de HDP açısından ibretlik bir belge hükmündedir.” dedi.

“İmamoğlu’nu sadece PKK değil FETÖ de desteklemektedir”

Yeniakit.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Metiner, şöyle konuştu:

İmamoğlu’nun arkasında PKK var, HDP ise PKK’nın siyasi koludur dediğimizde bize dil uzatanlar Bese Hozat’ın bu açıklamalarından sonra ne diyeceklerdir acaba? İlginçtir İmamoğlu’nu sadece PKK değil FETÖ de desteklemektedir. Bunun anlamı açıktır, İmamoğlu bir projedir.

“Kandil’deki terör baronları İmamoğlu’nu destekliyor”

İmamoğlu’nun HDP desteğini araması veya HDP’lilerin oyuna talip olması bir biçimde anlaşılabilir.” diyen Metiner, “Başka bir deyişle HDP’nin çıkıp İmamoğlu’na destek vereceğini söylemesi ve bunun karşılığında da İmamoğlu’nun çıkıp HDP’ye teşekkür etmesi siyaseten anlaşılabilir. Çünkü sonuçta HDP mecliste temsil edilen bir partidir. Lakin Kandil’deki terör baronlarının çıkıp İmamoğlu’nu desteklediğini açıklaması İmamoğlu açısından izaha kavuşturulması gereken bir konudur.” diye konuştu.

“İmamoğlu bu konudaki tavrını netlikle ortaya koymalıdır”

İmamoğlu’na FETÖ ve PKK tarafından verilen desteği CHP tabanının iyi görmesi gerektiğine işaret eden Metiner, şunları söyledi:

İşine gelince dindarlık, işine gelince Atatürkçülük, işine gelince milliyetçilik, işine gelince ‘APO’nun heykelini Kürdistan’a dikeceğiz!’ diyen Demirtaş güzellemesi yapan İmamoğlu PKK’nın bu destek açıklaması için de Kandil’deki terör baronlarına teşekkür mü edecek yoksa terör örgütünün destek açıklaması benim için asla kabul edilemeyecek bir kara lekedir mi diyecek? İmamoğlu bu konudaki tavrını netlikle ortaya koymalıdır. Bu asla geçiştirilecek bir konu değildir.

“Türkiye’nin ulusal güvenliğini doğrudan ilgilendiren bir konu…”

FETÖ ve PKK’nın İmamoğlu’nu desteklemesinin Türkiye’nin ulusal güvenliğini doğrudan ilgilendiren bir konu olduğunu ifade eden Metiner, “Türkiye’ye karşı yıllardır silah kullanan bir terör örgütünün bir siyasetçiye gireceği bir seçimde aleni destek sunması, kendisinin mobilize ettiği kitleyi o siyasetçiye oy vermeye çağırması, o siyasetçi ile o terör örgütü arasında kriminal bir ilişki anlamına gelir. O siyasetçinin kendisi de, partisi olan CHP de Kandil’den HDP adına yapılan bu açıklama karşısında tavrını netçe ortaya koymazlarsa suç ortağı olarak suçlanırlar. CHP ile PKK birlikte hareket ediyorlar dendiğinde kıyamet kopartan CHP tavrını göstermelidir. İmamoğlu çıkıp tavrını açıkça koymalıdır. Aksi takdirde bu suç üstü halidir. CHP-İmamoğlu-PKK işbirliği dillendirildiğinde söyleyecek tek lafları olamaz.” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz