Yıldırım’da doğa tutkunlarına yeni mesire, spor ve sosyal alanlar

25 Mart 2018 Pazar, 11:10
yıldırım belediyesi sosyal alanları

Kentsel dönüşümü sosyal alanlarla tamamlayan Yıldırım Belediyesi, ilçeye kazandıracağı mesire alanları ile vatandaşların şehrin yoğun temposundan uzaklaşarak doğayla bütünleşeceği, spor yapabileceği ve vakit geçirebileceği mesire alanları oluşturuyor.

Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık, Balaban ve 75. Yıl mahallelerinde planlanan mesire alanlarıyla doğanın güzelliklerini bünyesinde barındıran yeni sosyal alanları ilçeye kazandıracak. Tarihin önemli kültürel değerlerini bünyesinde taşıyan Yıldırım, Cumalıkızık mirasına sahip çıkarak gelecek nesillere aktarma çalışmalarının yanında turistlerin uğrak yeri olan merkeze değer katacak çalışmalar gerçekleştiriyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer alarak tüm dünyaya mal olan Cumalıkızık tarihi güzelliklerinin yanında doğasıyla da adından söz ettirecek konuma yükseliyor. Restorasyon çalışmalarıyla tarihi yapısı korunan Cumalıkızık’ta insanların şehrin yoğun temposundan uzaklaşarak doğayla bütünleşeceği, spor yapabileceği ve vakit geçirebileceği bir mesire alanı oluşturarak bölgeye değer katıyor.

MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTEN PROJELER

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilçenin çehresini değiştirerek marka değerini yükseltecek sosyal donatı alanlarına yenilerini eklemeye hazırlanan Yıldırım Belediyesi, Balaban Mahallesi’ne vatandaşların dinlenerek vakit geçirebilecekleri mesire alanı kazandırıyor. 51 bin 523 metrekare alan üzerinde planlanan Balaban Mesire Alanı, şehrin yoğun temposundan uzaklaşmak isteyen vatandaşlara nefes alacakları önemli bir doğal yaşam imkanı olacak. Piknik alanları, yürüyüş yolları, seyir terasları, çocuk oyun alanları, adrenalin park, kır kahvesi ve kır lokantası yer alacak mesire alanı insanların yeşille kucaklaşmasına olanak tanıyacak. 75. Yıl Mahallesi’nde 34 bin metrekare ormanlık alanda insanların nefes alacağı bir mesire alanı oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlıktan onayı alınan proje kapsamında bünyesinde piknik alanları, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanı, kır lokantası, kır kahvesi, bisiklet yolu ve spor alanı bulunan, Yıldırımlıların dinlenebilecekleri, doğayla kucaklaşabilecekleri mesire alanı oluşturularak Yıldırım’ın marka değeri yükselecek.

TARİHE AÇILAN PENCERE

Cumalıkızık’a kazandırılacak mesire alanının Yıldırımlılarla birlikte tüm yerli ve yabancı turistlere hizmet vererek tarih ve doğa turizminin canlanmasına katkıda bulunacağını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Cumalıkızık, kadim medeniyetimizden bizlere kalan önemli bir miras. Bu mirası aslına uygun olarak koruma ve yaşatma adına sürdürdüğümüz çalışmaların yanında turizm potansiyeli yüksek olan bölgemize, içerisinde piknik alanları, kır lokantası, kır kahvesi, spor alanları, yürüyüş yolları ve çocuk oyun alanı bulunan, insanlarımızın doğayla buluşabileceği, spor yapabileceği ve aileleri ile hoşça vakit geçirebileceği bir mesire alanı oluşturarak Yıldırım’a yeni bir sosyal alan kazandıracağız” diye konuştu. Yıldırım’da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projelerinde sosyal donatı alanlarının da önemine değinen Başkan Edebali, “Vatandaşlarımızın nefes alacakları, yaşamın stresinden uzaklaşacakları ve çocuklarımızın eve hapsolmadan doyasıya oynayacağı alanlar kentsel dönüşümün önemli bir sac ayağı. Hemşehrilerimizin doğayla bütünleşen yapılarla Yıldırım’da mutlu olmasını sağlayacağız” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz