Yıldırım değişim…

20 Mart 2018 Salı, 12:59
yıldırım

Yıldırım Belediyesi’nin, Değirmenönü ve Karapınar bölgesine yapacağı önemli yatırımlardan kentsel dönüşüm, anıt müze, meydan ve gençlik merkezi projeleri arasında yer alan Yıldırım Bayezid Meydan ve Gençlik Merkezi’nin inşaatı başladı.

Yıldırım Belediyesi’nin Değirmenönü-Karapınar’da hayata geçirmeye hazırlandığı projelerden olan Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi’nde yer teslimi yapılmasının ardından inşaat çalışmaları başladı. Değirmenönü-Karapınar bölgesinde 232 bin metrekarede projelendiren kentsel dönüşüm çalışmasının yanı sıra 8 bin 360 metrekare alanda planlanan anıt müze ve meydan projesiyle birlikte ilçedeki genç nüfusa yönelik hazırlanan Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi, iki mahallenin çehresini tümüyle değiştirecek. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yoğun çalışmaları ve Ankara’da gerçekleştirdiği temaslar neticesinde planları onaylanan ve ihalesi yapılan Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi’nin temel kazma çalışmaları, üstlenici firmaya yer tahsisinin yapılmasıyla başladı. İlçedeki gençlerin sosyalleşmesine ve spor yapmasına büyük katkı sunacak merkez, 5 bin 246 metrekare inşaat alanında yükselecek. Merkezde ayrıca derslikler, çok amaçlı salon, seminer salonu, sinema salonu, kütüphane, fitness salonu, açık spor alanları, eğlence merkezi ve kafeteryalar yer alacak.

YENİ BİR YAŞAMIN İLK ADIMLARI

Türkiye’nin örnek iki gençlik merkezinden biri olacak Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi’ni ilçeye kazandırıyor olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Türkiye’nin en büyük spor kompleksinde kaba inşaatın sonuna yaklaşırken, Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi’nin de inşaatına başladık. Değirmenönü-Karapınar bölgesinde planladığımız birbirinden değerli projelerimizin arasında yer alan bu merkez, gençlerimize yönelik hazırladığımız bir hizmet. Kentsel dönüşümün ortak kullanım alanlarıyla destekleneceği örnek bölgelerden olacak Değirmenönü-Karapınar’da yeni bir yaşamın ilk adımları atılmaya başlandı. Gençlerimizin beklentilerine yanıt verebilmek adına söz verdiğimiz gençlik merkezlerinin ilki olan Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi’nin Değirmenönü-Karapınar’da ilçemize kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

ÖRNEK MERKEZ

Kentsel dönüşüm projeleri kadar şehrin ihtiyacı olan ortak yaşam alanlarını inşa etmeyi önemsediklerinin de altını çizen Başkan Edebali, “İnsanlarımızın güvenle yaşayacağı sağlıklı ve modern konutları bir taraftan ilçemize kazandırırken, aynı zamanda hemşehrilerimizin ihtiyaç duyduğu ortak yaşam alanlarına da projelerimiz arasında yer veriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi’ni ilçemize kazandırarak kendini geliştiren donanımlı bireyleri hayata daha güçlü hazırlayacağız. Merkezi hükümetimizin yatırım programı arasına alınan gençlik merkezini hizmete açtığımız zaman tesis, kütüphanesi, sinema salonları, fitness salonlarıyla gençlerimizin buluşma ve kaynaşma noktası olacak. Bölgeye kazandırılacak tesis, Samsun’dakiyle ile birlikte Türkiye’nin örnek iki merkezinden biri olurken, hem Yıldırım’a hem de Bursa’ya değer katacak. Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi’nin başlayan inşaatıyla beraber gençlerimize ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyor, proje aşamasından beri bizleri destekleyen milletvekillerimize ve bakanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

PİREMİR KAPALI PAZAR YERİNE KAVUŞUYOR

Yıldırım Belediyesi’nin, Piremir Mahallesi’ne kazandırmaya hazırlandığı kapalı pazar alanının çalışmaları başladı.

Yıldırım Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşların temel ihtiyaçlarına cevap verecek sosyal alanlar kapsamında modern pazaryerlerini de ilçeye kazandırıyor. Toplam 10 bin 516 metrekare inşaat alanında yapılacak Piremir Kapalı Pazar Yeri’nde 339 pazar tezgahı ve 150 araçlık otopark alanı yer alacak. Çok amaçlı kullanıma sahip olacak kapalı pazar alanı, pazarın kurulmadığı günlerde ise otopark olarak hizmet verecek. Mahalle sakinlerinin hayatını kolaylaştıracak modern tesiste ayrıca satış birimleri, kafeterya, zabıta güvenlik noktası, teknik birimler abdesthane ve mescit bulunacak.

ÖZGÜN MİMARİ YAPIYA SAHİP                             

İlçede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında fiziki yapıların yanında sosyal alanlarda da yapılacak değişimlerin, bölgedeki vatandaşların yaşam kalitesinde artı değer katacağını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sosyal dönüşümü en az fiziki dönüşüm kadar önemli görüyoruz. Türkiye’nin en önemli kentsel dönüşüm hamlesini yürütürken bunu yalnızca konutları yenileyerek yaparsak insanlarımız sadece yeni evlerde yaşama imkanı bulur. Biz dönüşümü yaparken parklarla, spor alanlarıyla, yeşil alanlarla, sağlık alanlarıyla, okullarla, ticari alanlarla ve modern pazar yerleri gibi sosyal yapılarla fiziki dönüşümü desteklediğimiz zaman şehrimiz hak ettiği konuma yükselecek. Hem pazar alanı hem otopark hem de çok amaçlı olarak hizmet verecek pazaryeri özgün mimarisi ve çok amaçlı yapısı ile vatandaşlarımıza hizmet verecek. Piremir mahallemize kazandırmaya hazırlandığımız pazar yerinin yanı sıra Mimarsinan ve Millet mahallelerimizde modern kapalı pazar yeri inşaatlarımız sürüyor. Sign Of The City Awards 2017’de En İyi Mimari Tasarım ödülüne layık görülen Arabayatağı kapalı pazar yerini de bölgede yaşayan hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz