İslam dünyası gerekeni yapmalı!

07 Aralık 2017 Perşembe, 08:33
İslam dünyası gerekeni yapmalı!

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağına ilişkin açıklamaları STK’lar tarafından sert tepkiyle karşılandı.

Diyanet- Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, “İnsanlığın ve inançların ortak değeri olan Kudüs’ü siyonizmin başkenti haline getirmek, bütün dinlerin medeniyet değerlerine hakarettir. Diğer dinleri ve mensuplarını yok saymaktır. Ortadoğu, dünya üzerinde bütün dinlere mensup kişilerin ortak mirasıdır. İsrail ve hizmetkarları bu yönde atacakları adımları yeniden gözden geçirmeli, insanlığın ortak tepkisini dikkate almalıdır. Ağzından dünya barışını düşürmeyenlerin, savaş çığırtkanlığı anlamına gelen çabaları, asıl niyetlerini ortaya koymaktadır. Kudüs; bizim en önemli kutsallarımızdan biridir. Bu kutsala uzatılan dil ve el için gerekeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye’nin öncülüğünde bir araya gelecek İslam dünyası, bu konuda gerekeni yapacaktır” diye konuştu.
Tüm dünya tepki vermeli
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da, “ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapma düşüncesi kabul edilemez. Biz Müslümanlar olarak, Müslüman iş insanları olarak var gücümüzle bu zulmün karşısında durduk ve duracağız. Müslümanların kanayan yarası olan Kudüs’ün işgaline tüm dünyanın tepki vermesi gerektiğini savunuyoruz. Bu bir insanlık meselesidir!” şeklinde konuştu.

Yeniakit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz