YILDIRIM’DA ‘ENGEL’SİZ İSTİHDAM FUARI

23 Kasım 2017 Perşembe, 13:51
engelli istihdamı

Yıldırım Belediyesi’nin, İŞKUR ile iş birliğinde düzenlediği ve engelli vatandaşların iş verenlerle bir araya geldiği ‘Engelli İstihdam Seferberliği Buluşması’ gerçekleştirildi.

Yıldırım Belediyesi eylül ayında düzenlediği ve bin 250 kişinin iş imkanı bulduğu istihdam seferberliği sonrası şimdi de ‘Engelli İstihdam Seferberliği Buluşması’na ev sahipliği yaptı. Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Bursa Valisi İzzettin Küçük, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Bursa Engelliler Federasyonu Başkanı Mürşit Atlıakın, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, katılımcı 62 firmanın temsilcileri ve iş arayan engelli vatandaşlar katıldı.

‘ENGELLİLER HAYATIN İÇİNDE OLMALI’

Yaşamanın birlikte güzel olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Biz de bu güzelliği varlıkta da, yoklukta da beraber yaşıyoruz” dedi. 29-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ‘İstihdam Buluşması’nda 24 bin müracaatın gerçekleştiğini ve bin 250 kişinin iş sahibi olmasına vesile olduklarını hatırlatan Başkan Edebali, “Yerel yönetimler olarak toplumsal kalkınmayı sağlayacak hizmetler yapıyoruz ve her hizmetimizi de engelli kardeşlerimizi düşünerek hayata geçiriyoruz. Engellileri dört duvar arasından kurtarmak amacıyla kurduğumuz Engelsiz Mutfak’ta 110 kursiyerimiz ve Müzik Akademimizde bin 300 kursiyerimiz sosyal hayata dahil oluyor. Belediyemiz bünyesindeki İstihdam Masası’nda 15 bin iş başvurusu yönlendirmesi gerçekleştirirken, bin 200 vatandaşımızın iş başı yapmasına katkıda bulunduk. Engelli vatandaşlarımız iş yeri açmak istediklerinde kendilerinden işletme ruhsatı hizmet ücretini almıyoruz. Belediyemizin spor kulübü bünyesinde çok sayıda engelli sporcumuz var kazandıkları hem ulusal hem uluslararası başarılar ile gururumuz oldular” dedi.

İŞKUR’A ARAÇ DESTEĞİ

Başkan Edebali, Yıldırım Belediyesi’nin İŞKUR İl Müdürlüğü’ne mobil istihdam aracı tahsis ettiği müjdesini de verdi. Bu mobil aracın kapı kapı dolarak iş arayanlara yardımcı olacağını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli İstihdam Seferberliği kapsamında tahsisini yaptığımız mobil istihdam aracı sayesinde artık iş arayanlar İŞKUR’un değil, İŞKUR iş arayanların kapısına gidecek” dedi. Fuara katılan firmalara da teşekkür eden Başkan Edebali, “Engelli kardeşlerimizin iş sahibi olmaları bizim için en büyük mutluluktur” diye konuştu.

‘ENGELLİ BİREYLERİN HAKLARINI GÖZETMELİYİZ’

Yıldırım Belediyesi’nin engelli vatandaşları iş veren firma temsilcileriyle buluşturarak çok anlamlı bir hizmet ortaya koyduğunu vurgulayan Bursa Valisi İzzettin Küçük, “Gelişmiş ülke kavramı hep tartışmalı olmuştur. Milli geliri en yüksek, daha çok üretim yapan, ihracat yapan ülke gelişmiş değildir. Zayıflarına, mağdurlarına, engellilerine sahip çıkan, onların hukukunu gözeten ülkeler asıl gelişmişlerdir. Bizim ülkemiz de bu açıdan dünyanın en gelişmiş ülkelerindendir. Hatta biz öyle bir milletiz ki sadece kendimizin değil, farklı coğrafyalardaki mazlumlara sahip çıkmayı birinci görevimiz olarak görürüz” ifadelerini kullandı. Engelli İstihdam Buluşması’nın pek çok güzelliğe vesile olacağının da altını çizen Vali İzzettin Küçük “Yöneticiler, hayatı engelliler ile paylaşacak şekilde inşa etmesi gerekir. Bunlarla ilgili hukuki ve mevzuat düzenlemeleri var ancak kafalarda da gelişmişlik lazım. İnsanlarımız engelli bireylerin haklarını gözetmeli. Bursa’daki iş dünyası ve kamu kurumları bu konuda oldukça hassas. Anlamlı ve kıymetli bir seferberliğe ev sahipliği yapan, hassasiyetinden ve kalbi açıklığından dolayı Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’yi kutluyorum” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMALI’

Bursa’daki Engelli istihdam oranının Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu ancak bunun yeterli görülmemesi gerektiğini söyleyen İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen de yaptığı konuşmada “İşverenlerin gayreti, iş arayan kardeşlerimizin gösterdiği ilgi ile bu organizasyon sonrası yeni istihdam olanakları daha sağlanacak” dedi. Engellilerin istihdamına yönelik bir çalışma yapılmasının önemine değinen Bursa Engelliler Federasyonu Başkanı Mürşit Atlıakın ise, ülke olarak ihtiyacımız olan bir konuda çalışma yapan tüm kurumlara ve iş dünyasına teşekkür ederek bu tür çalışmaların tüm Türkiye’de devam etmesini temenni etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz