Uykumuz parmak izimiz gibidir.

28 Eylül 2017 Perşembe, 11:54
Mehmet Karadağ

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi öncülüğünde düzenlenen ‘Uyku ve Uyku Bozuklukları’ toplantısında uykuya ilişkin tüm sorunlar masaya yatırıldı.

Toplantıya Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Rüstem Aşkın, Uludağ Üniversitesinden Prof.Dr. Mehmet Karadağ ve Doç.Dr.Soner Cander, Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Prof.Dr.Derya Karadeniz, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden Yrd.Doç.Demet Algın İlhan yanısıra hastane yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı.
Uyku farkındalığını aynı zamanda toplumla da paylaşmak amacıyla toplantının düzenlendiğini belirten uzmanlar,  sözlerine şöyle devam etti:
Uyku yaşantımızın önemli bir kısmını kapsayan fizyolojik bir süreçtir. Normal bir uyanıklık için normal ve sağlıklı bir uyku vazgeçilmezdir. Uykumuz parmak izimiz gibidir. Yani her birimizin uyku süresi, kulağı, burnu, saçı gibi sadece kendine özgüdür, başka hiç kimseye benzemez. Uyku özellikleri olarak, uyku süresi, uyku başlama zamanı, uyanma eşiği ve uyanma hızı her kişide farklılık gösterir. Uyku süremiz yaş ile değişiklik gösterir. Bebeklik, çocukluk, ergenlik, erişkin ve yaşlılarda gece uykusu gerek süre ve gerekse başlangıç saatleri açısından farklılık gösterir.
Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Rüstem Aşkın ise, “Türkiye’de uyku hastalıklarıyla ilgili daha yapılacak birçok şey olduğunu belirterek, “2017 yılının ilk 8 ayında 3 hastanemizde açılan uyku laboratuvarımızda, 2 bin 917 test yapıldı” dedi.
Prof.Dr.Aşkın, uyku sorunlarının psikolojik, sosyal problemlerin yanı sıra, iş verimliliğinin düşmesi, iş kazaları gibi unsurlara da neden olduğunu da dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz