Yıldırım’da İstihdam seferberliği

28 Eylül 2017 Perşembe, 11:47
yıldırım

Yıldırım Belediyesi’nin Bursa iş dünyasının önemli firmaları ile iş arayanları bir araya getireceği ‘İstihdam Seferberliği Buluşması’nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi Yıldırım Han Salonu’nda yapılan toplantıya Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çekmişoğlu katıldı. Üretim şehri parolasıyla hayata geçirdikleri İstihdam Seferberliği Buluşması programının işverenlerle iş arayanları bir araya getireceğini söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke genelinde başlattığı istihdama yönelik çalışmalarına biz de bu etkinliğimizle katkı sağlıyoruz. Bursa’nın önde gelen 65 firmasını iş arayan vatandaşlarımızla bir araya getirerek şehrimizin ve ülkemizin üretim gücünü yükselteceğiz” dedi.

ÜRETİM GÜCÜ YILDIRIM’DAN YÜKSELECEK

İstihdam Seferberliği Buluşması fuarı hakkında açıklamada bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Barış Manço Kültür Merkezi’nde 29 ve 30 Eylül tarihlerinde yapılacak fuarda yaklaşık 4 bin işçi arayan firmalarımızla iş arayan insanlarımızı bir araya getirmek olacak. Bu fuarda ayrıca özgüven, cesaret, etkili sunum teknikleri, zaman yönetimi, iletişim teknikleri ve etkili karar verme teknikleri konusunda iş arayan vatandaşlarımıza eğitimler vereceğiz” bilgisini verdi. Göreve geldikleri ilk günden itibaren istihdam konusuna ayrı bir önem verdiklerini belirten Başkan Edebali, “Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz İstihdam Masası’na yılda ortalama 15 bin başvuru oluyor. Bu başvurulardan 11 bin 865 kişiyi firmalarla bir araya getirerek bin 245 insanımıza iş bulduk. Bu fuar da inşallah iş arayanlarımıza bereket kapısı olarak Bursa’mızın üretim gücüne katkı sağlar. Paydaşlarımız olan Sayın Valimize, BTSO Yönetimine ve İŞKUR İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE KATKI

İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ise İstihdam Seferberliği Buluşması programının iş gücünün artmasında önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Fuarda yer alacak 65 firmanın yaklaşık 4 bin işçi aradığını vurgulayan Türkmen, “Ülke genelinde topyekun başlatılan istihdam çalışmalarına bu programımız önemli katkılar sağlayacak. İş arayan vatandaşlarımızın bu fuar sayesinde firmalarla bire bir temas kurarak kendilerine uygun iş bulacaklarına inanıyorum. Valilik olmak üzere bu büyük buluşmanın öncülüğünü üstlenen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, BTSO Yönetimine ve katılım sağlayacak firmalara teşekkür ediyorum” dedi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çekmişoğlu, fuarın Bursa’ya hayırlı olması temennisinde bulunarak, iş arayanlarla işverenleri bir araya getirecek buluşmanın şehrin ve ülkenin üretim gücünü artıracağına inandığını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz