YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ,DEN MADDE BAĞIMLILARI İÇİN ÖNEMLİ ADIM

15 Eylül 2017 Cuma, 16:23

Madde bağımlılığının önlenmesi ve buna karşı toplumsal bilincin oluşturulması amacıyla çalışmalar yürüten Yıldırım Belediyesi, Bursa Valiliği ile yaptığı iş birliği çerçevesinde ilçeye rehabilitasyon merkezi kazandırıyor.

Yıldırım Belediyesi, insanları tehdit eden madde bağımlılığına karşı gelecek nesillerin önleyici ve koruyucu hizmetlerle desteklenerek tütün, alkol, uyuşturucu ve diğer tüm zararlı bağımlılıklarla mücadele karşısında bilinçlendirilmesi, bağımlıların tedavisi ve rehabilitasyonlarının sağlanması amacıyla ilçede tesis yapılması konusunda Bursa Valiliği ile ortak projeye imza atıyor. 75. Yıl Mahallesi’nde 8 bin metrekarelik orman arazisi içerisinde bin 500 metrekarelik inşaat alanında, madde bağımlılarının tedavisi, rehabilitasyonu ve eğitimi için kullanılacak ‘Yıldırım Rehabilitasyon Merkezi’ iş birliği protokolü, Tarihi Valilik Binası’nda gerçekleştirilen protokol törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Vekili Zekeriya Altuntaş ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Baş katıldı.

MERKEZDE YOK YOK

İmzalanan protokolle birlikte Yıldırım’da inşa edilecek Yıldırım Rehabilitasyon Merkezi’nde uyuşturucu ve madde bağımlılığı bulunan 13-19 yaş arası çocuk ve gençlerin rehabilite edilerek tedavi edilmesi amaçlanıyor. Bünyesinde psikolog, sosyolog ve sosyal hizmet uzmanlarının yer alacağı, 40 gencin konaklamasına olanak sağlayan rehabilitasyon merkezinde, derslikler, grup ve bireysel terapi odaları, açık-kapalı spor alanları, konferans salonu, yemekhane ve idari ofisler yer alacak. Uzman ve eğitici öğretmenler aracılığı ile fotoğraf, el sanatları, resim ve müzik gibi çeşitli alanlarda kurslara katılarak hobi edinme imkanı sağlanacak gençlere yönelik meslek edinmeleri yönünde çalışmalar da yapılacak.

‘GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ’

Protokol töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali günümüz dünyasının en büyük tehlikelerinden biri olan uyuşturucuya karşı toplum olarak seferberlik ilan edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Aydınlık yarınlarımız olan çocuk ve gençlerimizi korkunç canavarın pençelerinden kurtarmamız lazım. Geleceğimizi kurtarmak adına hepimizin elini taşın altına koyması gerekir” şeklinde konuştu. Merkez hakkında bilgi veren Başkan Edebali, “İnsana yapılan her yatırım geleceğe yapılan en güzel yatırımlardan birisidir. Biz de bu tesisimizde 13-19 yaş arası çocuklarımızı ve gençlerimizi rehabilite ederek tedavi edeceğiz. Merkezimizde, derslikler, grup ve bireysel terapi odaları, açık-kapalı spor alanları, konferans salonu, yemekhane ve idari ofisler yer alacak. Hobi edinme imkanı sağlanacak gençlere yönelik meslek edinmeleri yönünde çalışmalar da yapılacak. Bize desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz İzzettin Küçük’e ve AK Parti Bursa Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’e teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

‘MÜCADELEMİZ ARALIKSIZ SÜRECEK’

Vali İzzettin Küçük ise uyuşturucuyla mücadele konusunda gösterdiği kararlılıklarının en önemli projelerinden birini Yıldırım Belediyesi ile birlikte gerçekleştireceklerini söyledi. Vali Küçük, yapılacak projenin uyuşturucuyla mücadele köyü olduğunu belirterek, “Toplumun önemli sorunlarından biri olan bu konu üzerinde gayretinden ve gösterdiği hassasiyetten dolayı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür ediyorum” dedi. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, madde bağımlılığını çağın vebası olarak nitelediği konuşmasında yapılacak projeyi yeni bir anlayışın hayata geçirilmesi olarak gördüğünü söyledi. Hüseyin Şahin, proje sayesinde gençlerin madde bağımlılığı batağına artık düşmeyeceğini aktararak, “Başta proje paydaşı Sayın Vali İzzettin Küçük’e ve projeyi hayata geçirecek Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz