Barzani’nin mossad ile karanlık ilişkisi geçmişe dayanıyor

15 Eylül 2017 Cuma, 09:01
Barzani’nin mossad ile karanlık ilişkisi geçmişe dayanıyor

Irak’ın kuzeyinde yeni bir fitne fitilinin ateşlendiği referandumu destekleyen tek ülke olan İsrail’in, Mesut Barzani ile olan ilişkisinin geçmişe dayanıyor.

Türkiye’nin güney sınırında terör devletçikleri kurarak Türkiye’yi abluka altında almak isteyen Siyonistler, bölgede yeni bir fitnenin fitilini ateşleyen IKBY Başkanı Barzani’ye açık destek veriyorlar. 25 Eylül’de yapılması planlanan referanduma destek verdiklerini açıklayan İsrail’in bu desteğinin geçmişe dayandığı ortaya çıktı. IKBY Başkanı Barzani’nin babası Mustafa Barzani’nin MOSSAD Başkanı ve İsrail Cumhurbaşkanı ile çekilmiş fotoğrafı gerçekleri gözler önüne serdi. 50 yılı aşkın süredir Barzani ailesine silah ve eğitim desteği veren İsrail, Barzani’nin referandum ile ele geçirmek istediği topraklarda şimdiden kendi zeminini hazırlıyor. 

200 BİN YAHUDİYE “GERi DÖNÜN” ÇAĞRISI

Kuzey Irak’ta üretilen petrolü İsrail eliyle pazarlamak isteyen Barzani, gerçekleştirmeyi planladığı referandum ile bölgede kendine bir güç oluşturmak istiyor. İsrail’de etkin görevlerde bulunan Kürt kökenli Yahudiler sayesinde hem referandumda elini güçlendirmeye hem de kendisine alan açmaya çalışan Barzani, Kuzey Irak’ta yayınlanan İsrail-Kürt dergisine, İsrail’de yaşayan yaklaşık 200 bin Kürt asıllı Yahudinin geri dönmesine yönelik beklentilerini dile getirmişti.

PKK TERÖRİST BİR ÖRGÜT DEĞİLMİŞ!

Öte yandan; geçtiğimiz gün konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, bölgede kendilerine bağlı garnizon bir gücün kurulmasına desteğini yineledi. Netanyahu’nun bürosundan yapılan açıklamada, “Terörizmin her türlüsünü reddeden İsrail, Kürt halkının kendilerine ait bir devlet elde etme yönündeki meşru çabalarını destekliyor” ifadesi de kullanıldı. İsrail Eski Genelkurmay Başkanı Yair Golan ise, “PKK’yı terörist bir örgüt olarak görmediğini” söylemişti.

Yeniakit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz