CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz’da Diktatör belirtileri! Tehdit edilen üyeye söz hakkı yok.

13 Nisan 2017 Perşembe, 13:53
hayri türkyılmaz
Alpaslan Yıldız Yazdı

Alpaslan Yıldız Yazdı..     Mudanya Belediye Meclisi’nde AK Partili Meclis Üyesi Andaç Akengin’le ilgili iddialar gündeme damgasını vurdu. MHP ve AK Parti iddialara sert tepki gösterirken, CHP’li Akın Poroy ise iddiaları reddetti. Ancak Andaç Akengin söz istemesine rağmen CHP’li başkan vekili Erdal Aktuğ, söz vermedi. Meclis üyesi kendi isminin tartışıldığı konuya cevap vermesi gerekirken “Kişiselleşiyor” denilerek söz hakkı adeta gasp edildi. Peki, neler yaşandı. İşte tüm çıplaklığı ile gerçekler.

Mudanya Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Andaç Akengin’e belediyede devlet işçisi olarak çalışan babasıyla ilgili şantaj yapıldığını gündeme taşınmıştı. Akengin’e meclise girme baskısı yapılıp, aksi takdirde babasının yerinin değiştirilerek sürüleceği telkin edilmişti. Nitekim geçen hafta yapılan Belediye Meclis toplantısı öncesi bir kez daha baskı altına alınmaya çalışan Andaç Akengin’den meclise katılmaması istendi. Aileye yakın isimler de devreye girerek, 20’li yaşlarındaki genç bir kız, adeta tehdit üzerine tehdide maruz kaldı. Şantajlara boyun eğmesi istendi. Akengin, grup kararı ve parti kararı olduğunu ve asla böyle bir şey olamayacağını söyledi. Meclisin yapılacağı günün sabahı Akın Poroy, Andaç Akengin’in babasını çağırarak yeni bir görevlendirme yapılacağını söyledi. Meclis öncesi bir göz dağı olarak nereye verileceği söylenmedi Erhan Akengin’e. O gün meclise katıldı Andaç Akengin ve partisiyle birlikte hareket etti. Meclis bitiminde babasını çöp toplamak üzere çöp aracına verdi CHP’li Mudanya Belediyesi.

Dün faaliyet raporunun oylandığı mecliste gündeme yeniden geldi konu. AK Parti Grup sözcüsü Kadir Kahraman bunun siyasi etiğe de siyasi nezakete de insanlığa da sığmayacak bir yaklaşım olduğunu söyledi. Bu siyasetin çirkin olduğunu ifade etti. Andaç Akengin’in artık Mudanya’nın Herkül ablası olarak anılacağını ifade etti. Genç yaşına ve bunca baskıya rağmen Andaç Akengin’in baskılar boyun eğmediğini ve siyasetin dosdoğru nasıl yapılacağını gösterdiğini ifade etti. Her meclis toplantısı öncesi Erhan Akengin’in görev yerinin değiştirilerek Andaç Akengin’e baskı ve şantaj uygulandığını söyledi. Bunların hepsini isim isim sorulması durumunda açıklayacaklarını da net bir dille ifade etti.  Yine MHP Grup Sözcüsü Yaşar Ardıç da yaşananlara tepki gösterdi konuşmasında.

Sonrasında kürsüye gelen ve Akengin’le konuştuğu bilinen CHP Grup Sözcüsü Akın Poroy, iddiaları yalanladı. Seçildikleri günden beri Andaç Akengin’le 3 kez konuştuğunu anlatan Poroy, meclise girip girmemesiyle ilgili bir telkinde bulunmadığını ileri sürdü. Adnaç Akengin’in babasıyla ilgili yer değişikliği nedeniyle kendisiyle konuştuğunu anlatan Poroy, iddialara kimsenin pirim vermemesini istedi.

Tam bu noktada söz istedi Andaç Akengin ancak oturumu yöneten CHP’li Erdal Aktuğ söz vermedi. İki kez daha Andaç Akengin’in talebi yine Aktuğ tarafından geri çevrilerek konuşması engellendi. Oysa Andaç konuşturulsaydı tüm gerçekleri açıklayacaktı.

Kısaca anlatalım. Akın Poroy, Erkan Altıntaş ve belediyeyle yakın ilişkileri olan aileye yakın bir isim sürekli Andaç Akengin üzerine oynadı. İlk olarak Hayri Türkyılmaz’ın ailesine ait olan bir arazinin imar durumuyla ilgili Akın Poroy tarafından aranan Akengin’e meclise girmemesi yönünde teklif getirildi. Poroy’un makamında gerçekleştirilen görüşmede de Andaç Akengin parti ve grup ne derse onu yapacağını ve meclise de katılacağını söyledi. Bir sonraki ay bu sefer Başkan Yardımcısı CHP’li Erkan Altıntaş’ın oturduğu ve devletin yoluna taşan siteyle ilgili düzenleme için kapısı çalındı Akengin’in. Bir sonraki ay ise faaliyet raporu için yeni tehdit aldı Akengin. Hepsinde dik durdu. Tehdite ve şantaja boyun eğmedi. İlerleyen günlerde başka ayrıntıları da paylaşacağız. Ancak burada son bir sözle bitirelim. Meclis sonrası konuştuk Andaç’la. Beni bugüne kadar İrfan Akengin’in torunu olarak tanıyordu Mudanya. Andaç Akengin olarak beni Mudanya’ya tanıttılar. Sağ olsunlar. 2019’da karşılarına ben çıkarsam şaşırmasınlar” dedi. Bu ülkenin pırıl pırıl çocukları var. Andaç’ta onlardan biri. Gelecekte siyasette adını çok duyacağız. Herkül abla ismi de çok yakıştı kendisine. Bakalım gelecek ne gösterecek.

——————————-

CHP Osmangazi’de şok istifa…

Cumhuriyet Halk Partisi, ülke genelinde olduğu gibi Bursa’da da eriyor. Gerek üye bazında gerekse yönetici bazında üst üste şoklar yaşayan CHP Bursa Örgütü bir günde iki şok gelişmeyle sarsıldı. Önce CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın faaliyet raporu reddedildi. Akşam saatlerinde ise Osmangazi Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Fahrettin Beşli’nin partiden istifa ettiği duyuldu. Beşli’nin meclis üyeliği sürüyor partisinden istifa etmiş oldu. Bakalım bu çözülme nereye kadar devam edecek?

 

 

Kaynak: Şehir Medya

Link: http://sehirmedya.com/yazarlar/tehdit-edilen-uyeye-soz-hakki-yok/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz