AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, “Milletin iradesini esas alan değişikliği rejim krizi olarak sunmaya çalışıyorlar” dedi.
AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi Maltepe, Zümrütevler, Karaağaç, Namazgah ve Millet mahallelerinde Kadınlarla bir araya geldi. “Kadınlar Soruyor” adlı toplantıda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve değiştirilecek yeni Anayasa ile ilgili bilgiler verdi.
Gözgeç, “Cumhurbaşkanlığı sistemi, milleti ve onun iradesine güveni esas almaktadır. Millet, sandıkta Hükûmeti kuracak Cumhurbaşkanı için ayrı, yasama için ayrı oy kullanacak, kimi Cumhurbaşkanı seçerse Hükûmeti o kuracak; belirsizlik ortadan kalkıyor. Geçmişte Meclisin Cumhurbaşkanını seçmesine izin vermeyenler, vesayet odaklarından medet umanlar, bugün de milletin karar vermesine engel olmak istemişlerdir. Halkımız nasıl ki o gün “Cumhurbaşkanını ben seçeceğim.” diyerek gereken cevabı verdiyse bugün de milletin iradesini esas alan bu değişikliği rejim krizi olarak sunmak isteyenlere gereken cevabı verecektir ” dedi.
Bursa Hafıza
MANŞET
03 Temmuz 2026MANŞET
03 Temmuz 2026MANŞET
03 Temmuz 2026MANŞET
03 Temmuz 2026MANŞET
03 Temmuz 2026MAGAZİN VİDEO
03 Temmuz 2026YAŞAM
03 Temmuz 2026
2
Abdullah Gül’den ilk yorum: Yakışmadı
11802 kez okundu
3
Toplu ulaşımda konfor artıyor
9469 kez okundu
5
‘2. darbe olacak’ diyen Albay Hasan Atilla Uğur’un gerçek yüzü ortaya çıktı
5236 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.