Gözgeç: Vesayet odakları millet iradesine engel olmak istiyor..

20 Mart 2017 Pazartesi, 21:26
emine yavuz gözgeç

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, “Milletin iradesini esas alan değişikliği rejim krizi olarak sunmaya çalışıyorlar” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi Maltepe, Zümrütevler, Karaağaç, Namazgah ve Millet mahallelerinde Kadınlarla bir araya geldi. “Kadınlar Soruyor” adlı toplantıda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve değiştirilecek yeni Anayasa ile ilgili bilgiler verdi.

Gözgeç,  “Cumhurbaşkanlığı sistemi, milleti ve onun iradesine güveni esas almaktadır. Millet, sandıkta Hükûmeti kuracak Cumhurbaşkanı için ayrı, yasama için ayrı oy kullanacak, kimi Cumhurbaşkanı seçerse Hükûmeti o kuracak; belirsizlik ortadan kalkıyor. Geçmişte Meclisin Cumhurbaşkanını seçmesine izin vermeyenler, vesayet odaklarından medet umanlar, bugün de milletin karar vermesine engel olmak istemişlerdir. Halkımız nasıl ki o gün “Cumhurbaşkanını ben seçeceğim.” diyerek gereken cevabı verdiyse bugün de milletin iradesini esas alan bu değişikliği rejim krizi olarak sunmak isteyenlere gereken cevabı verecektir ” dedi.

 

Bursa Hafıza

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz