Ali Yılmaz: Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkenin önünü açacak

14 Mart 2017 Salı, 15:12

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Yeni Anayasayla ilgili referandum çalışmalarına devam ediyor. Başaran ve Altınova mahallelerinde esnafların kapısını çalan Başkan Yılmaz, sorunları dinledi yeni anayasayla ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz,  15 yıllık süreçte anayasa değişikliği yapılamadığı için birçok şeyde hep sıkıntı yaşandığını, ülkenin en küçük bir konuda önüne aşılamaz engeller çıktığını, bu nedenle kalkınmada istenilen seviyeye ulaşılamadığını söyledi.

 

Vatandaşlarla sıcak sohbetler gerçekleştiren Başkan Yılmaz, partili Cumhurbaşkanlığı sisteminde tüm engellerin ortadan kalktığını aktardı. “Başbakan ile Cumhurbaşkanı ayrı partilerden olursa, ne olur’ türünde kafalardaki sorulara açıklık getiren Yılmaz, “Kılıçdaroğlu’nun çarpıtmasının tersine, “Yeni sistemde başbakan olmayacak.  İki başlılık ortadan kalkacak. Sadece Partili Cumhurbaşkanı ülkeyi yönetecek. Bu da  daha hızlı kararlar alınması ve kalkınmada ki engellerin ortadan kalkması demektir. Cumhurbaşkanına ise yeni sistemde yargılama hakkı getiriliyor. Yani istenildiği takdirde cumhurbaşkanı yargılanabilecek” dedi.


Mahalle sakinlerinin evlerine de konuk olan Ak Parti Osmangazi İlçe başkanı Ali Yılmaz, Hollanda ve Almanya’nın, PKK ve diğer terör örgütlerinin yeni anayasaya hayır demeleri ve karşı gelmelerindeki tek sebep, Türkiye’nin hızlı kalkınmasının önüne geçmek için güçlü  bir Türkiye istenmemesinden kaynaklandığını anlattı.

Ali Yılmaz, daha güçlü bir Türkiye için gittiği her yerden “16 Nisan’da EVET” sözü alarak çalışmalarına devam ediyor.

 

Bursa Hafıza

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz