Bu da benim ‘Evet’im!

26 Ocak 2017 Perşembe, 00:26
seçim sandık

Yazar Esra Elönü, Anayasa referandumunda neden ‘evet’ denmesi gerektiğini açıkladı.Esra Elönü, bugünkü köşesinde anayasa referandumuna ‘evet’ diyeceğim dedi. Elönü, vesayetin sona ermesi için herkesin referanduma evet demesi gerektiğini açıkladı.

İşte Elönü’nün yazısı:

Milli iradenin terini darbelerin soğuk nefesine gark etmek isteyenleri sevindirmeyeceğim. “ Evet” diyeceğim.

Şerefi Elif , namusu Elif,   vatana imanı Elif gibi dimdik adamın yüzünde,  Menderes’in son bakışını görmek isteyenleri sevindirmeyeceğim. “Evet” diyeceğim.

Kalleşliğin kalabalığında kardeşliğin yalnızlığına sırıtan dağ vampirlerini sevindirmeyeceğim “Evet” diyeceğim.

Bir cerahat liderinin saldığı ateşe odun atmak isteyenler değil, İbrahim’in imanına kefil karıncalar, Nemrut’un zalimliğine şahit kahramanlar sevinsin diye “Evet” diyeceğim.

Bu topraklarda babasıyla aynı kaptan şehadet şerbeti içecek evlatlar hazır lakin benim ecdadıma ait namluyu bana hançer diye doğrultan hainleri, cerahat kuklalarını sevindirmeyeceğim “Evet” diyeceğim.

Bu topraklarda cennetim diye sarıldığı 5 yaşındaki evladının arkasından “ Onu babasıyla beraber gömün korkar” diyen anne feryatlarına alışmamak için Evet diyeceğim.

Özgürlüğe ve insanca yaşamaya özlemi gökyüzü renginde olan masumlar aşkına oğul sevecek kolları darbe parmaklıklarında yıllanmış masumlar aşkına, Evren’e mesaj gönderiyorum “ Evet” diyorum.

Sırtını terörle kaşıyıp dağa dayayanları sevindirmemek için Evet bu topraklardaki kardeşlik secdesine başımı dayayıp kalleşleri bertaraf etmek için “Evet” diyorum.

Darbeleri ihanetleri görmüş kalbi nasırlı hacı ninelerin duasına amin demek için “Evet” diyorum.

Düşman mızraklarına karşı mihraklar bizimdir demek için Evet diyorum.

Annelerin kucaklarına sadece ayaklarında benlerinden tanıyacakları ve son kez öpecekleri Yasin bedenler bırakılmasın diye Evet diyorum.

Faili meçhul ihaneti aşikar cinayetlerle acıya aşina olmamak için Evet diyeceğim.

Yağmurdan sonraki suskunluğuna, rüzgardan sonraki dirayetine iman ettiğim bu topraklarda beni kardeşime vurdurmaya hazırlanan şerefsizler karşısında “hayır” barışın yanında Evet’im.

Bana Evet dedirten,  Konformistlerin, el İtlerin kahve köpüğü sayarak bu topraklara burun kıvırmaları değil, bana Evet dedirten pusudaki köpeklerin bileğini büken Muhammetlerin Mehmetlerin niyazıdır.

Aşık Veysel’in toprağına sadık kalmak için Evet diyeceğim.

Akif’in İstiklaline dimdik Mısra olan 15 Temmuz şehadeti aşkına Evet  diyeceğim.

Halep’in Gazze’nin Arakan’ın hicret eden mazlumlarına Veda Tepesinde Ensar olmak için Evet.

Teröristler için yere izmarit bile atmıyorlar diyen gazetecilere “izmarit atmadılar ama ateş düşürmeyi çok iyi biliyorlar” demenin yolu EVET’leri yüzsüzlüklerine utanmazlıklarına çarpmaktır.  Yetimlerin babasız kalplerini teskin için Evet diyeceğim.

Saflarımızdaki sıklığı ölümle, terörle, kanla, iç savaşla, dışardaki kan kuklalarıyla seyreltmek isteyen kim varsa onların yüzlerine yüzlerine haykırarak EVET diyeceğim.

Bu.

Haber7

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz