Şamil Tayyar’dan paralel uyardı: Sokmayın!

16 Haziran 2016 Perşembe, 11:26
Şamil Tayyar

AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar, paralel yapı mensuplarının aklanmak için diğer cemaat, dini gruplara sızmaya başladığını söyledi.AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, özel bir televizyon kanalında katıldığı programda, ’paralel yapı’ mensupları hakkında yeni bir iddiada bulundu.

DİĞER CEMAAT VE DİNİ GRUPLARA SIZIYORLAR

Tayyar, “Paralel yapı ile mücadelede dikkat edilmesi gereken çok önemli bir şey. Şu anda Fethullah Gülen’in kendi mensuplarına verdiği bir talimat var. Gerekiyorsa bana küfredin, bana hakaret edin, bana kızın, kendinizi gizleyin varlığınızı sürdürün. Bu Süleymancı, Menzilci, Okuyucu, Yazıcı, İsmail Ağa gibi aklınıza gelen ne kadar dini akım, tarikat ve grup varsa içerisine sızmaya başladı. Ayrıca MÜSİAD gibi meslek gruplarına sızmaya başladılar. Dünün en hızlı, MÜSİAD gibi yerlerde baya etkili görevlere gelmeye başladılar.

BURADAN UYARIYORUM…

Ben buradan MÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarını buradan uyarıyorum. Size il binası, merkez binası, bilmem ne yurdu yapacak diye sakın içinizde bu insanları barındırmayın. Birkaç yerde var böyle. Bana kim diye soracak olursanız, arayın ben söylerim size. Bunların meşrulaşması, legalleşmesi gerekiyor. Bunlar tıpkı kara para aklama operasyonu gibi bir siyasi aklanma derdi içerisindeler. Hızlı bir şekilde bu yapılara nüfuz ediyorlar. Bu mesele devletin üzerinde daha hassasiyetle durması gereken mesele. Bu konuda çok ciddi açıklar olduğunu görüyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz