Erdoğan’ın mektubuna Rusya’dan yanıt

15 Haziran 2016 Çarşamba, 15:03
erdoğan putin

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’e yazdığı mektuba Kremlin’den gelen yanıtta ‘Türkiye ile yeniden iyi ilişkiler istiyoruz’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 12 Haziran Rusya günü dolayısıyla Rusya Devlet Başkanı Putin’e yolladığı mesaja Kremlin’den cevap geldi. Kremlin açıklamasında, ”Türkiye ile iyi ilişkileri yeniden inşa etmek istiyoruz. Ama Ankara önce bazı adımlar atmalı’‘ dedi.

“Türkiye ile yeniden iyi ilişkiler istiyoruz”

Rusya Devlet Başkanlığı Sarayı Kremlin’den Erdoğan’ın Putin’e gönderdiği mektuba ilişkin yapılan açıklamada, “Türkiye’yle yeniden iyi ilişkiler istiyoruz” denildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov yaptığı açıklamada, “Türkiye’yle yeniden iyi ilişkiler istiyoruz. Ankara gerekli adımları atmadıkça ilişkilerin normalleşmesi Rusya nezdinde mümkün olamaz” dedi.

Erdoğan’ın mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusların milli bayramı olan 12 Haziran Rusya Günü vesilesiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bir kutlama mesajı göndermişti. Erdoğan mektubunda, “Rusya Federasyonu’nun Milli Günü vesilesiyle Şahsınızda tüm Rus halkını milletim adına tebrik eder, önümüzdeki dönemde Türkiye ve Rusya arasındaki münasebetlerin hakettiği seviyeye yükselmesini temenni ederim” demişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz