KARDEŞLİĞİN, KOMŞULUĞUN ADRESİ YENİ YILDIRIM

27 Nisan 2016 Çarşamba, 11:07
yıldırım

Ev ziyaretlerine Erikli Mahallesi’nde devam eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Güçlü aile bağlarımızı güçlendirmek ve komşuluk ilişkilerimizi geliştirmek adına büyük Yıldırım ailesinin bireyleri ile sık sık bir araya geliyoruz” dedi.

İnsan odaklı belediyecilik anlayışı kapsamında ilçe sakinlerini evlerinde ziyaret ederek, görüş ve taleplerini dinleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Erikli Mahallesi sakinlerini evlerinde ziyaret etti. Eşi Şükran Edebali ile birlikte Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelerek Yıldırım’a yerleşen Doğan, Getiren, Kaya, Rençber ve Göker ailelerini ziyaret eden Başkan Edebali, gelenek haline gelen ev buluşmalarının bundan sonraki süreçte de artarak devam edeceğini ifade etti. Yıldırımlıları ilçenin sakini değil sahibi olarak gördüklerini vurgulayan Başkan Edebali, “Biz 700 bin kişilik büyük bir aileyiz. Aile bireylerimiz arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi adına bu ziyaretleri çok önemsiyoruz. Vatandaşlarımızın evlerine misafir olarak, hem onların sorunlarıyla taleplerini dinliyor, hem de öneri ve tavsiyelerini alıyoruz. İnsan odaklı yönetim anlayışımız kapsamında tüm hemşehrilerimizin fikri, tavsiyesi bizim için altın değerinde; hizmetlerimizi, bu talepler doğrultusunda planlıyor ve şekillendiriyoruz” diye konuştu.

‘KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRİYORUZ’

Yaşanan krizlere, sorunlara rağmen Türk toplumunu ayakta tutan en önemli unsurların güçlü aile bağları ve komşuluk ilişkileri olduğunu hatırlatan Başkan Edebali, “Bizler, ‘komşusu aç iken tok uyuyan bizden değildir’ şiarını kabul eden bir kültürün mirasçılarıyız. Gerek aile içindeki gerek ise komşular arasındaki yüksek dayanışma ve paylaşma duygumuzu dünya gıpta ile izliyor. Bir çok alanda önemli mesafeler kaydetmiş batı toplumları bile bizim bu özelliklerimizi nasıl ayakta tuttuğumuzu anlamaya çalışıyor. Toplum olarak içinden geçtiğimiz süreçte en fazla ihtiyacımız olan kardeşlik, dayanışma ve paylaşma duygularımızı pekiştirmek. Biz de yerel yönetim olarak, bizi güçlü kılan bu hasletlerimizi yaşatmak ve geliştirmek adına sık sık vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAĞIZ’

Yıldırım’ın yüzde 33’ünü kapsayacak kentsel dönüşüm çalışmalarında öncelikli kıstaslarının mahalle kültürünü yaşatmak olduğuna da işaret eden Başkan Edebali, “Son yıllarda, dayanışma ve paylaşmanın esas olduğu mahalle kültürünün yerini, komşularının birbirini tanımadığı, insanların birbirlerine selam dahi vermediği apartman kültürü aldı. Bizi biz yapan en önemli değerlerimizi korumak için ve geliştirmek adına kentsel dönüşümümüzün merkezinde, insanların arasındaki ilişkilerin güçlü, paylaşımlarının üst seviyede olduğu mahalle kültürünü yaşatmak yer alacak” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz