Expo 2016 Antalya bugün açılıyor

21 Nisan 2016 Perşembe, 08:04

8 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen Expo 2016 Antalya 23 Nisan’da başlıyor.

‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla yola çıkan Türkiye’nin ilk Expo’su 23 Nisan 8 milyon kişinin gelmesi beklenen Expo 2016 Antalya’yı 22 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açacak. Ortadoğu ve Avrupa’nın en büyük kongre merkezine sahip olan Expo 2016 Antalya içinde yer alan kongre merkezi, kule ve Osmanlı Bahçeleri’nin yapımını 9 ayda bitirdiklerini belirten Taca İnşaat Başkanı Tayyar Akkurt, “120 metre Expo kulesi sembol proje oldu. Türkiye’nin Eyfel’ini süratle tamamladık” dedi.

REKOR KIRDI
İstanbul Kongre Merkezi’nin 3 bin 500 kişilik kapasitesiyle daha önce Ortadoğu ve Avrupa’nın en büyük kongre merkezi olduğunu vurgulayan Akkurt, Expo 2016 Antalya’nın 5 bin 3 kişilik kongre kapasitesiyle kendi rekorlarını kırdığını dile getirdi. Toplam 250 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Expo kulesi, kongre merkezi ve Osmanlı Bahçeleri kasıma kadar uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Expo 2016 Antalya’da yer alan 120 metrelik ve 2 bin ton ağırlığında olan Expo kulesi, Türkiye’de ilk defa uygulanan bir sistemle hayata geçirildi. Bu sistemle dünyada 4 kule yapıldığını anlatan Tayyar Akkurt, şöyle devam etti: “Expo kulesi, seyir terası, kapalı salon ve kafenin yer aldığı dört katlı iki bin ton bina zemin kotunda inşa edilerek, güçlü kaldırma ve vinçlerin yardımıyla bayrak gibi zirveye çekildi. Klasik yöntemlerle inşa edilse en az 2 yıl sürmesi tahmin edilen kulenin inşaatı 9 ayda tamamlanmış oldu. Antalya’nın coğrafi özellikleri ve hava şartlarını göz önüne alarak en doğru zamanda, en doğru sistemi hayata geçirmiş olduk.”

TURİZME İLAÇ OLACAK
EXPO’NUN turizmdeki yavaşlamaya ilaç olmasını beklediklerini söyleyen Akkurt, projenin cazibe merkezi olacağını ifade etti. Akkurt, “Binlerce ağaç dikildi. Turizm açısından da çok doğru bir yatırım oldu. Turizm potansiyelini kısa sürede canlandırabilir” diye konuştu.

DUBAİ EXPO DA RADARA ALINDI
SheIkh Majid Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktum’un şirketi MBM Holding ile ortak şirket kurduklarını söyleyen Tayyar Akkurt, “Şirketin ismi MATA. Bununla Dubai pazarını takip edeceğiz. Expo 2020 de kaliteli bir iş. 2-3 ay sonra ihaleye çıkılacağı tahmin ediliyor” dedi. Suudi Arabistan’da konut yapacaklarını da söyleyen Akkurt, “40 bin konut yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

7/24 ÇALIŞIYOR
Dünyada 500 milyon dolarlık iş hacimleri olduğunu vurgulayan Akkurt, Washington, Libya, Dubai, Riyad ve Moskova’da şubeleri bulunduğunu söyledi. Washington’un hızı artırdığını anlatan Akkurt, “Türkiye’de gündüzden akşama planlamayı bitirdiğimizde, Amerika’da sabah oluyor ve onlar devam ediyor. Ayrıca aynı kaliteyi hızla hayata geçirmek için önce plan çizip, sonra yapıyoruz. Finans varsa, her inşaat 6 ayda biter” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz