Dünyanın hiç bir ülkesi Türkiye’ye saldıramaz! Neden?

21 Nisan 2016 Perşembe, 01:24
türkiye silah
Türkiye stratejik konum ve yeryüzü şekilleri bakımından savunma ve saldırı da dünyanın en güçlü ülkesidir peki neden?
İşte cevaplar; Türkiye’nin özel konumu Türkiye’nin eski dünya karaları olan Asya ve Avrupa Kıtalarında toprakları bulunur üç tarafı denizlerle çevrilidir. Yarımada özelliği taşır ortalama yüksekliği fazla olup (1130 m) yükseklik batıdan doğuya doğru artar yakın jeolojik zamanda oluştuğundan kırıklı arazisi fazladır. Bu nedenle tektonik depremler sık görülür maden çeşitleri fazladır Ortadoğu ve Asya petrollerine yakınlığı boğazlara sahip olması jeopolitik önemini artırır.
-Akdeniz bölgesi Akdeniz bölgesinde dağlar kıyıya paralel uzanır bu yüzden dağlar kıyı ile iç kesimler arasındaki ulaşımı güçleştirir. Peki bize saldıran ülke Akdenizden girmeye çalışırsa ne olur? Geçitlerden geçmeyip, dağları aşmaya çalışırlaşa yükseğe konuşlanan Türk askeri tarafından anında bertaraf edilirler. Akdeniz’de 4 tane geçit vardır. Çubuk, gülen, gürbulay ve belen geçitleri. Peki geçitlerden geçmeye çalışırlarsa ne olur? Geçitler dar ve engebeli olduğu için öyle büyük birlikler oradan geçemez geçmeye kalkışsa anında bertaraf edilir.
-Karadeniz bölgesi Karadeniz bölgesinde dağlar kıyıya paralel uzanır, bu yüzden dağlar kıyı ile iç kesimler arasındaki ulaşımı güçleştirir. Ulaşım geçitlerle sağlanır. Peki, bize saldıran ülke Karadeniz’den girmeye çalışırsa ne olur? Geçitlerden geçemeyip dağları aşmaya çalışırlarsa yükseğe konuşlanan Türk askeri tarafından anında bertaraf edilirler. Karadeniz’de 2 tane geçit vardır. KOP ve Zigana geçitleri. Peki, geçitlerden geçmeye çalışırlarsa ne olur? Geçitler çok dar ve engebeli olduğu için öyle büyük birlikler oradan geçemez geçmeye kalkışsa anında bertaraf edilirler.
-Doğu Anadolu (doğu bölgeleri) Ülkemizin doğusunda yer alan bölge kabaca üçgene benzer Marmara ve ege bölgeleri hariç her bölge ile komşudur Suriye hariç bütün doğu komşularımızla sınırı vardır. Dağları en yüksek bölgemizdir ortalama yükseltisi 2000-2200 metredir bölgede dağlar üç sıra halinde uzanır. Yükselti çok fazla olduğundan Türkiye’ye buradan herhangi bir ülkenin saldırması mümkün değildir. Saldırsa dahi karadan herhangi bir giriş zor olacağından hava indirmede ananında bertaraf edilirler.
-Ege bölgesi Genellikle dağları kıyıya diktir ve dağlar arasında çöküntü ovalar mevcuttur. Bu ovalar kıyıdan içerideki diğer ovalarla ulaşımı kolaylaştırır. Buradan saldıran ülke için yüzey şekilleri fazla zorlamaz. Çıkarıma rahatlıkla yapılabilir. Yalnız bu bölgede de ovalarda hızlı ilerleyen mekanize birlikler yani ege ordusu vardır. Marmara bölgesindense Edirne kısmında bölge dar ve dağlarla kaplı olduğu için oradan da bir saldırı zordur.
-Türk ordusu kendi içinde 4 ordu ya ayrılır peki neden? Kara Kuvvetleri komutanlığının genel olarak kuvvet yapısı şu şekildedir ;
Tsk’da 4 ordu vardır.
Tsk’da 9 kolordu vardır.
Tsk’d a1 piyade tümeni vardır.
Tsk’da2 mekanize piyade tümeni vardır.
Tsk’da 1 zırhlı tümen vardır.
Tsk’da 1 eğitim tümeni vardır
Tsk’da 11 piyade / motorlu piyade tugayı vardır.
Tsk’da 16 mekanize piyade tugayı vardır.
Tsk’da 5 komando tugayı vardır.
Tsk’da 9 zırhlı tugay vardır.
Tsk’da 1 kara havacılık tugayı vardır.
Tsk’da 2 topçu tugayı vardır.
Tsk’da 5 eğitim tugayı vardır.
Tsk’da 1 Türk silahlı kuvvetleri insani yardım tugayı vardır.
Bu birlikler kara kuvvetleri komutanlığına bağlı dört ordu ve lojistik komutanlık ile eğitim ve doktrin komutanlığı (edok) olarak teşkilatlandırılmıştır Ege ordusu egeden gelebilecek herhangi bir saldırıya anında ve misli ile cevap vermek için kurulmuştur.
Kısaca 1. Ordu Marmara – Karadeniz Bölgesi için kurulmuştur.
2. Ordu Güneydoğu Anadolu Bölgesi için kurulmuştur.
3. Ordu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi için kurulmuştur.
4. Ege Ordusu; Ege ve Akdeniz Bölgesi için kurulmuştur.
– Neden tüm dünya ülkeleri Türk ordusundan çekinirler?- Dünyada en iyi gerilla savaş taktiğini uygulayan ordu Türk ordusudur
– Çünkü, Şanlı Türk ordusu dünyaya kendini kanıtlamış çok kaliteli bir ordudur. Dünya’nın her türlü noktasına çok hızlı ve binlerce asker indirebilecek güçtedir. Her an her koşulda indirme yapabilme yeteneğine sahiptir. Dünyada tek seferde en hızlı çıkartma yapabilen, en hızlı hava indirme yapabilen ve tek seferde en çok asker çıkarabilen en başarılı ülke Türkiye’dir.
– Türk ordusu ‘kara kuvvetleri’ bakımından dünyanın en güçlü ordusudur.- Dünyanın en kaliteli ve en gerçekçi eğitimi alan özel kuvvetlerine ve komandolarına sahiptir. PKK ile süren mücadele bunda çok etkilidir.
– Dünyanın en iyi savaş pilotlarına ve dünyadaki sayılı hava kuvvetlerindendir. Türk Hava Kuvvetleri, “kabiliyet” bakımından ABD’den dahi güçlüdür. Bu kabiliyetini Irak’taki terör kamplarına nokta atışı yaparak çok kez göstermiştir. ABD’nin Türk pilotları eğitimini incelemek istediği daha önce kamuoyuna yansımıştır.
Kaynak Karayaz.blog)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz