YILDIRIM BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

12 Nisan 2016 Salı, 14:54

Yıldırım Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak kadrolarımızın mutluluğu ve refah seviyelerini iyileştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen imza törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanvekili Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin, Hizmet-İş Sendikası Yıldırım Belediyesi Baş Temsilcisi Mustafa Kılıç, Yerelsen Uzmanı Hasan Tenlik, Yıldırım Belediyesi bürokratları ve işçiler katıldı. Göreve geldikleri ilk günden itibaren çalışanların haklarının korunması konusunda çok hassas davrandıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İşçilerimizin haklarını korumak, refah seviyelerini yükselterek daha rahat bir ortamda çalışmalarını sağlamak adına imzaladığımız toplu iş sözleşmesi başta çalışanlarımız olmak üzere hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

SENDİKAL HAKLAR İYİLEŞTİRİLDİ

Yıldırım Belediyesi’nde çalışan işçilerin geçmiş dönemlerde yaşadıkları sıkıntılı süreci çözerek haklarını iyileştirmeye devam ettiklerini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “İşçilerimize söz verdiğimiz gibi haklarını koruyarak şartlarını iyileştirmeyi sürdürüyoruz. Yaptığımız sözleşme neticesinde işçilerimizin 2016-2018 yılları arasında birleştirilmiş sosyal yardım ve yevmiye ücretlerinde yıllık ortalama yüzde 13,5’luk bir iyileştirilme yapılacak” şeklinde konuştu. Yıldırım Belediyesi olarak önceliklerinden birisinin çalışanlarının haklarını korumak olduğunu da vurgulayan Başkan Edebali, “Kurumumuzun çalışanları aynı zamanda Yıldırım’ın neferleridir. Sizler elinizden gelen gayreti gösteriyorsunuz. Alın terinizin karşılığını almanız en doğal hakkınız. Biz de emeklerinizin karşılığını boşa çıkartmayarak bundan sonraki dönemlerde de sendikal haklarınızı iyileştirmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

‘İDEAL ŞEHRİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ’

Yıldırım’ın ‘ideal şehir’ olması hedefini gerçekleştirme yolunda Yıldırım Belediyesi olarak önemli bir sorumluluk üstlendiklerini aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Şehrimizi geleceğe taşıma yolunda önemli bir dönem içerisindeyiz. Kentsel dönüşüm projemizle Yıldırım’a çağ atlatarak şehrimizi geleceğe taşıma hedefindeyiz. Bunu gerçekleştirme yolunda sizlere önemli görevler düşüyor. Biz kurum olarak kendi içimizde güçlü olursak, özlenen Yıldırım’ı yeniden inşa edebiliriz” şeklinde görüşlerini aktardı. Yıldırım’ın her yönüyle farklı ve özel bir konumda olduğunu da dile getiren Başkan Edebali, “Yıldırım, koca bir imparatorluğun filizlendiği bir yer. Şehrimizi geleceğe taşıyacak gücü, kadim medeniyetimizden almalıyız. Bu hedefi gerçekleştirecek kadroların da huzur ve mutluluğu bizim önceliğimiz. Birbirimize güvenir ve destek olursak, şehrimizi özlenen konuma getirir başarılı oluruz” diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞKAN EDEBALİ’YE TEŞEKKÜR

Hizmet-iş Sendikası Genel Başkanvekili Hüseyin Öz ise Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin çalışanlarının haklarını korumasını memnuniyetle takip ettiklerini belirterek, “Geçmişte yaşanan sıkıntıları göreve geldiği gibi çözen, çalışanın haklarını koruyarak uzun ve zahmetli mahkeme süreçlerinden bugünkü olumlu şartlara getiren Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye çalışanlarımız ve sendikamız adına teşekkür ediyorum” dedi. Hizmet-İş Sendikası Yıldırım Belediyesi Baş Temsilcisi Mustafa Kılıç da sözleşme şartlarının iyileştirilmesinin Başkan Edebali’nin belirttiği gibi Yıldırım’ın kalkınması yolunda kendilerine itici bir güç olacağını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin ise imzalanan sözleşmenin Yıldırım Belediyesi çalışanlarına hayırlı olmasını dilerken, sendikal hakların ilerleyen süreçte aynı şekilde iyileştirilmesi adına Yıldırım Belediyesi ile uyumlu çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz