BELEDİYE BAŞKANLARINA FUAR DAVETİ…

04 Nisan 2016 Pazartesi, 11:45
imsiad

İnşaat Müteahhitleri, Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), Kestel, Gürsu, Mudanya ve Nilüfer Belediye Başkanlarını ziyaret ederek 6-10 Nisan’da TÜYAP Fuar Alanı’nda düzenlenecek olan IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı’na davet etti.

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu ve beraberindeki İMSAD üyeleri; Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamlarında ziyaret ederek, 6-10 Nisan’da düzenlenecek olan IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı’na davet etti.

Ziyaretler de konuşan İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, geçen yıl geliştirdikleri bir fikir sonucu Bursa’ya Gayrimenkul Fuarı kazandırmayı kararlaştırdıklarını söyledi. Geçen yıl gerçekleştirilen fuara 36 ülkeden 53 bin ziyaretçinin geldiğini belirten Mescioğlu, bu yıl hedeflerinin 60 bin ve üzeri olduğunu ifade etti.

ARTIK BURSA’DA DÜNYA’YI GEZEN MÜTEAHHİTLER VAR—

Bursalı müteahhitlerinin kendini yenilemek ve geliştirmek için Dünya’ya açıldığını vurgulayan Mescioğlu, “Artık Bursa’da Dünya’yı gezen müteahhitlerimiz var. Bu da İMSİAD’ın farkıdır. Üyelerimizle yurtdışında 5 ve yurtiçinde 2 global fuar gezdik. Dünya’yı yakından takip edip yeni trendleri Bursa’ya taşıyoruz. Bunlar gerçekleştiği zaman, yabancıya satış oranları bir anda yükselişe geçiyor. Bursa’da yabancıya satışta bin 501 âdeti yakalayarak ülkemizde 3’üncü sıraya oturduk. Bunlar hep bilginin peşinden gitmemizin, kümelenmenin ve kendimizi güncellememiz sayesinde gerçekleşmiştir. Dünyaya entegre olmazsanız yok olursunuz. Bursa’daki müteahhitler ve inşaat sanayicileri arasında birlik ve beraberliğin sağlanması da yine İMSİAD sayesinde olmuştur” dedi.

—GAYRİMENKULÜN BAŞKANI BELEDİYE BAŞKANIDIR—

Fuarın detayları hakkında belediye başkanlarına bilgiler veren Mescioğlu, binlerce kişinin ziyaret edeceği fuarda, belediyelerin fuarda yer alarak kentsel dönüşüm ve diğer her türlü tanıtımlarını gerçekleştirilmesinin Bursa ve ilçe belediyeleri için önemli olduğunu ifade etti. Mescioğlu, “Gayrimenkulün başkanı belediye başkanıdır. Biz belediyelerimizi fuarda görmek istiyoruz. Gelin tanıtımlarınızı istediğiniz şekilde gerçekleştirin ve sağlıklı kentsel dönüşüm için stantları tek tek gezerek bilgi toplayalım. Sizlerin belediyeler olarak fuarda yer almanızdan büyük onur duyarız. Sağlıklı toplum sağlıklı yapılarda yetişir mantığından hareket ederek, bizler sorumluluk üstlenmeye hazırız. Bursa’ya katkı sağlayacak olan fuarımıza katılarak, sektöre yönelik kurulan tüm stantları gezerek, müteahhit ve sektör sanayicilerimizin donanımını yakından görmenizi isteriz” diye konuştu.

BOZBEY: İNSANLAR SOKAĞA ÇIKTIĞINDA NEFES ALACAK YER ARIYOR.

Fuarın Bursa’ya katkısının büyük olacağını söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “İnsanlar sokağa çıktığında nefes alacak yer arıyor. Dönüşüm bina bazlı olmaz. Dünya’da yeni yerleşim alanlarında merkezlere yığılma yapmazlar. Ülkemizdeki bu kentsel dönüşüm mantığıyla merkezlerde yenilenen binaların değeri 50-100 bin artabilir ancak 5 sene sonra değerleri yarı yarıya düşecektir. Kentsel dönüşüm yapılacak yerlere bakıyorum; yol aynı, okul aynı, alt yapı aynı ama yaşayacak insan sayısı iki katına çıkmış. Bu gelecek açısından çok uygun gördüğümüz bir durum değil. Fuar için gerekli hazırlıkları yapalım ve belediye olarak biz de yer alalım. Fuarın dediğiniz gibi yararlı olacağını düşünüyorum. Şimdiden kutlarım sizi” şeklinde konuştu.

TÜRKYILMAZ: İNSANOĞLU HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKTIR.

Deprem faktörü düşünüldüğünde sağlıklı yapılara ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Müthiş bir cazibe artışıyla birlikte inşaat sektörü de kendini ciddi oranda geliştirdi. İnsanoğlu her şeyin en iyisine layıktır ve bu herkesin hakkıdır. Tabi ki Mudanya’da yenilememiz gereken yerler var. İleride bunlarla ilgili bir proje başlatacağız ve müthiş bir proje olacak. Sizler de bu proje kapsamında bizleri ziyaret edersiniz. Bizim en büyük eksiğimiz yıllardan beri süre gelen otopark alt yapısıdır. Bu benzeri sorunları çözersek Mudanya daha da yaşanılabilir bir kent halini alacaktır. Halihazırda da, Mudanya birçok ilden daha fazla yaşanılabilir bir kenttir”  dedi.

ACAR: EKONOMİNİN CAN DAMARI TEKSTİL VE İNŞAATTIR.

Kestel’de kentsel dönüşümün başlamasının faydalı olacağını söyleyen Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da, “Ekonominin can damarı tekstil ve inşaattır. Kestel’de kentsel dönüşüme girmesi gereken alanlarımız var. Bu konuda sizlerin de devreye girmesini isteriz. Fuarınıza katkı sağlayacağına eminim ve bu konuda bizde size destek verelim. Buraya kadar zahmet edip bizi fuarınıza davet ettiğiniz için teşekkür ederim. Fuarın hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

IŞIK: FUARA’DA SEKTÖRE DE YABANCI DEĞİLİZ.

Gürsu’da arsa sıkıntısının çok fazla olmasından dolayı bina bazlı dönüşüm yapabildiklerinin altını çizen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ise, “Fuara da sektöre de yabancı değiliz. Her sene personelimizi iki kere İstanbul’a fuarlara gönderip yenilikleri yakından takip etmelerini önemsiyoruz. Tanıtım çok önemli ve Bursa’da inşaat sektörü bunu çok iyi yapıyor. Bursa’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların sürekli kendini güncellemesi çok profesyonel bir tutumdur, kutluyorum. Şüphesiz IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı şehrimize yararlı olacaktır. Sizleri de kutluyorum ve nazik ziyaretiniz için de teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Belediye başkanlarını tek tek makamında ziyaret ederek Fuara davet eden İMSİAD Başkanı Mescioğlu ve heyeti, aynı zamanda tüm Bursa halkının da fuarı ziyaret ederek, inşaat ve gayrimenkul sektörlerinin liderleriyle buluşma fırsatının kaçırılmamasını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz