YILDIRIM’DA TURİZM TARİHLE KUCAKLAŞIYOR

04 Nisan 2016 Pazartesi, 11:41
yıldırım

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçedeki tarihi dokunun doğa ile bütünleştirilerek turizme kazandırılacağı ve ‘Kızık İpekyolu Projesi’nin hayata geçirileceği parkurda doğa yürüyüşüne katılarak fidan dikti.

Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıllarından miras kalan Fidyekızık ve Cumalıkızık köyleri arasında, ormanın içine yapılacak yürüyüş ve fayton yolu parkurunda düzenlenen etkinliğe, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Vali Yardımcıları Nevzat Ergün ile İbrahim Avcı, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Uğurer, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Sünel, Yıldırım Belediyesi Bürokratları, Yıldırım Belediye Meclisi Üyeleri, Yıldırım Kent Konseyi Üyeleri, Yıldırımlı Muhtarlar, Yıldırım Dağcılık Kulübü Üyeleri, Yıldırım Bisiklet Grubu Üyeleri, Bursa Severler Derneği Üyeleri ve doğaseverler katıldı.

‘TARİH, YILDIRIM’DA HAYAT BULUYOR’

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Cumalıkızık’da tarih turizminin daha da canlanması adına projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Cumalıkızık ve kızık köylerimiz, kadim medeniyetimizin bizlere bıraktığı önemli mirasların başında geliyor. Barındırdığı potansiyelle ilçemizin hem turizmde adından söz edilir hale gelmesi hem de tarihin yeniden Yıldırım’da hayat bulması adına ‘Kızık İpekyolu Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Yürüyüş yolları, fayton parkuru, sosyal alanlar ve spor alanlarıyla bölgenin dokusuna uygun olarak, doğanın merkezine yapılacak projemiz ile Yıldırım’ı yerli ve yabancı turistlerin odak noktası haline getireceğiz” dedi.

BAŞKAN EDEBALİ FİDAN DİKTİ

Doğanın eşsiz güzelliklerini bünyesinde barındıran Yıldırım’da, yeşilin korunması ve yaşatılması gerektiğini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, ‘Kızık İpekyolu’nun yapılacağı parkura ıhlamur ve kestane fidanı dikti. Doğal güzelliklerin yok edilmeden daha da arttırılması gerektiğini dile getiren Başkan Edebali, “Yeşilin bin bir tonu Yıldırım’da mevcut. Ancak bu güzellikler kadim medeniyetimizin, gelecek nesillere aktarmamız adına bizlere bıraktığı bir emanet. Hem mevcut ağaçları ve yeşil alanları korumalı, hem de yeni yapacağımız ağaçlandırma çalışmalarıyla, yarınlarımızın mimarı çocuklarımıza daha yaşanabilir bir Yıldırım teslim etmeliyiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz