AK Parti Osmangazi görevden alındı

31 Mart 2016 Perşembe, 08:44
ak parti logo

AK Parti Osmangazi İlçe de  rahatsızlık gün yüzüne çıktı. Başkan Ali Yılmaz’ın Kadın kollarının seçilmiş yönetimine dayatmacı politikaları nedeniyle rahatsızlık hat safhaya ulaşmıştı. Yaklaşık 23 kişinin  yönetimden uzaklaştırıldığı Osmangazi’de ilçe  toplantılarında sahte imzalar atıldığı iddia edilmişti. Olayın Genel merkeze kadar yansıması Kadın kollarının görevden alınmasına  neden oldu.

Kadın kollarında ki yanlışlığı savunduğu öne sürülen Başkan Ali Yılmaz’a ise tepkiler giderek artıyor. Yasal olarak yönetimde olan ama toplantılara sokulmayan seçilmiş kadın yöneticiler  ile Ali Yılmaz arasında  şiddetli tartışmalar yaşanmış, sahte imzalı karar defteriyle ilgi iddialar gündeme bomba gibi düşmüştü. Konuyu Başkan Yılmaza ileten kadınlar hatanın düzeltilmesini isterken tam tersine  savunmaya geçerek tartışmaların boyutunu arttırmıştı. Sonraları bu  tartışmaların mahalleli ve Muhtarın da hazır bulunduğu bir ortama taşındığı  öne sürülürken, hali hazır da başkan Ali Yılmaz’ın bu yanlışlıklarda baş rol oynadığı konuşuluyor.

Yasal olmayan şekilde görevden uzaklaştırılan Ak Parti Osmangazi Kadın kollarında  çok sayıda kişinin haklarını aramak için konuyu mahkeme koridorlarına taşımakta kararlı oldukları öğrenildi.  Ali Yılmaz’ın Sibel Bedir Kara’nın yanlışlıklarına sahip çıkmakta ısrarcı olması Skandalın patlak vermesine neden olmuştu. Osmangazi’de yaşanan bu sıkıntılı süreç kadın kollarının istifasının istenmesiyle son buldu.

Ancak olaydan baş sorumlu tutulan ve  tüm uygulamalarda onun emriyle hareket edildiği savunulan Başkan Ali Yılmaz’ın görevden alınması beklentisi hakim. Seçilmiş kadın kolları  yöneticileri Bursa Hafıza’ya yaptığı açıklamada Ali Yılmaz’ın yanlışta ısrarcı olması ve kavgacı tutumu bundan sonra da  Osmangazi Ak Parti’ye  huzur getirmeyeceğini söylediler. Ali Yılmaz’ın görevden alınıncaya kadar mücadelelerinin sürdüreceklerini ifade eden kadınlar başkan Yılmaz gitmeden Huzur olmaz görüşünde birleştiler.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz