TÜRKİYE’DE İLK; YILDIRIM’DAN EVLENME EHLİYET BELGESİ

25 Mart 2016 Cuma, 08:14
nişan yüzük evlenme

Bir ilki daha hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, Bursa’da İç İşleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşler Genel Müdürlüğü onaylı evlenme ehliyet belgesi veren ilk kurum oldu.

Yıldırım Belediyesi, düğünlerin yoğunlaştığı yaz ayları öncesinde, evlenecek çiftlerin üzerindeki bürokratik yükleri büyük oranda azaltacak önemli bir hizmeti daha hayata geçirdi. İç İşleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ‘hısımlık, iddet müddeti ve velayet’ konularında ayrıntılı bilgi veren sistemi kullanma yetkisi Yıldırım Belediyesi’ne verildi. Yıldırım Belediyesi Evlendirme Dairesi Müdürlüğü, “Kimlik Paylaşım Sistemi 2” kullanma yetkisi ile, Bursa’da hizmet veren -17 ilçe nikâh memurluğu arasında- tek kurum oldu.

VATANDAŞLARIMIZIN MEMNUNİYETİ ÖN PLANDA

Yıldırım’da dünya evine girecek çiftlerin mutluluklarını paylaşmak adına önlerindeki işlemleri azaltacak önemli bir hizmeti gerçekleştirdiklerini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bürokrasi işlemlerini asgari düzeye indirgemek Yıldırım Belediyesi olarak hizmet politikamızın önceliğini oluşturuyor. İç İşleri Bakanlığı tarafından aldığımız özel yetki sayesinde, evlenme ehliyet belgesini vererek vatandaşlarımızın işini kolaylaştırıyoruz” dedi. Evlenme ehliyet belgesi sayesinde oluşabilecek hukuki sorunlarından ortadan kaldırılacağını aktaran Başkan Edebali, “Sistem sayesinde çiftler arasındaki hısımlık, iddet müddeti ve velayet konularında yaşanabilecek sıkıntıları engelleyerek kişileri suçtan korurken aynı zamanda yasal bir hatanın da önüne geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz