MÜSİAD’A ENDONEZYA’DAN ZİYARET…

24 Mart 2016 Perşembe, 10:56
müsiad

Ziyarette Türkiye ve Endonezya arasında son yıllarda artan siyasi ve ekonomik ilişkiler ele alındı. Karşılıklı ticaret ve Endonezya-Bursa arası turizm imkânlarının konuşulduğu ziyarette MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, Endonezya’nın tarihi ve kültürel açıdan kardeş ülke olduğunu dile getirdi. Son yıllarda her iki ülke arasında gerçekleştirilen karşılıklı ziyaretler sonucu birçok iş bağlantısına imza atıldığını vurgulayan Gürses, “Endonezyalıların Türkiye’ye ilgisinden memnunuz. İki ülke arasındaki ilişkileri artırarak ticaret hacmini istenilen seviyelere çıkarmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ENDONEZYA ASYA’NIN YILDIZI

Nüfus ve kalkınma itibarıyla Türkiye ve Endonezya’nın birçok fırsatı barındırdığına dikkat çeken Gürses, şöyle devam etti: “Endonezya’yı Asya’nın yıldızı olarak görüyorum. Hem Türkiye hem de kardeş olarak gördüğümüz Endonezya tırnaklarıyla kazıyarak bu konuma geldi. Dinamik nüfusu ve büyüyen orta sınıfı gelecek vadediyor. Bugün gerçekleştireceğimiz işbirlikleri her iki ülkenin geleceği açısından çok önemli.”

TÜRKİYE STRATEJİK ÖNEME SAHİP BİR ÜLKE

Endonezya Başkonsolosluğu Ekonomi İlişkileri Elçi Müsteşarı Worang da, Endonezya’nın   Güney Asya Ülkeleri İşbirliğine  (ASEAN) üye olduğunu kaydetti. ASEAN’in Nüfusunun 600 milyon olduğunu vurgulayan Worang, “Türkiye bizim açımızdan stratejik öneme sahip bir ülke. Endonezya hükümeti iki ülke arasında büyük fırsatların olduğuna inanıyor. Ancak ekonomik ilişkilerimiz yeterli düzeyde değil. Hem Endonezya hem de Türkiye büyüme trendi içerisinde. Gerçekleştireceğimiz işbirlikleriyle bu potansiyel değerlendirilebilir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz