Başkan Çağlayan Pavyon fedailiğine mi soyundu?

24 Mart 2016 Perşembe, 09:06
neşet çağlayan

Yeniköy Camiinin üç metre yanındaki belediyeye ait dükkânların PAVYON olarak işletilmesine sessiz kalan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, konuyu haber yapmamızdan duyduğu rahatsızlığı basın açıklamasıyla dile getirdi.

Başkan Çağlayan Pavyon fedailiğine mi soyundu?

Son yıllarda Orhangazi Belediyesi merkezli dönen dolaplara bir de pavyon fedailiği eklendi. Eski Başkan Tartar döneminde belediyede yolsuzluk olduğu gerekçesiyle başlatılan operasyon nüfuslu siyasilere uzanma ihtimaline karşın durdurulmuş ve de sumen altı edilmişti.  Bu süreç sonrası ilçeye çöreklenen mafyavari yapılanmalar belediye ihalelerinde söz sahibi olduğu kamuoyunca sıklıkla dile getirilen konuların başında yer alırken, şimdi de belediye yönetiminin pavyon işletmecilerinin talimatlarına boyun eğdikleri konuşulmaya başlandı.

Yeniköy Camiinin üç metre yanındaki belediyeye ait dükkânların PAVYON olarak işletilmesine sessiz kalan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, konuyu haber yapmamızdan duyduğu rahatsızlığı basın açıklamasıyla dile getirdi. 2 Ocak 2016 tarihli 3. Göz Gazetesinde konuyu manşet haber yapmış, belediye yönetiminden Cami yanındaki bu pavyonları bir an önce kapatmasını talep etmiştik. Konu belediyenin yıllık basın toplantısında da gündeme gelmiş, işletmelerin Camiye mesafesinin yasal sınırlar içinde olduğu bazı meclis üyelerince iddia edilmişti. Akabinde Pavyonlar ile Cami arasındaki mesafenin üç metreyi geçmediğini belgeleriyle ortaya koymuş ve bu rezaletin bir an önce durdurulması gerektiğini vurgulamıştık. Sıradan bir lokantayı bile kıldan tüyden bahanelerle günlerce kapatma yetkisi olan Belediyenin, kendi dükkanlarında hukuksuz bir şekilde gayri ahlaki bir faaliyet içinde olmalarına neden sessiz kaldıklarını sormuştuk. Dahası aradan geçen üç aylık süre içinde bir gelişme yaşanmaması üzerine Orhangazi Şehit Aileleri Derneğinden önemli bir açıklama gelmiş ve “Çocuklarımızı cami altına pavyon açılsın diye şehit vermedik” denmişti. Bu açıklama Bursa merkez medyasında işini hakkıyla yapan basın kuruluşlarında da geniş yer bulmuş, Ak Parti Genel Merkezinin konudan haberdar olmasını sağlamıştı. Gerek Bursa Büyükşehir Belediye yöneticilerinin gerekse Ak Partisi Genel Merkez Yöneticilerinin sert tepki gösterdiği bu ahlaksız uygulamaya nihayet yasal olarak da son veriliyor.

Başkan Çağlayan’ı Pavyon savunucusu durumuna düşürdüler

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan,  Atalarımızın “Kılavuzu karga olanın burnu b..tan kurtulmaz” dediği gibi paralel yapının bir dönemki yerel medya temsilcilerine hazırlattığı basın açıklamasıyla resmen PAVYON FEDAİSİ durumuna düştü. Akılları sıraca gazetemizi yalan haber yapmakla ve de Şehit Ailelerini de bu yalana uymakla itham eden açıklama her yönüyle çelişki doludur. Cami altına pavyon açılmadığını, pavyonun cami yanında olduğunu söyleyen Başkan Çağlayan’ın şu ifadesi de ilginç bulundu “ Orhangazi’ye bağlı Yeniköy Mahallesinde Yeniköy Merkez caminin yakınında bulunan pasajdaki iki alkollü içki satışı yapılan işletmeler ile ilgili olarak bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya üzerinden başlatılan yalan haberler üzerine bir açıklama yaptı” söz konusu mekanların pavyon oldukları gerçeğini bile gizlemek bir yana cami yakınında tabiriyle de olayı yumuşatma yoluna gidiliyor. Söz konusu mekanlar eski başkan İbrahim Çelik’ten döneminde bar olarak ruhsatlandırılmış ve bu ruhsatlandırma sırasında hileyi şeriye yöntemi kullanılmıştı. Mesafeyi yasal sınıra getirebilmek için pasajın camiye açılan bölümüne duvar örülmüş, ölçüm de köy meydanı dolaşılmak suretiyle yapılmıştı. FAKAT BAŞKAN NEŞET ÇAĞLAYAN DÖNEMİNDE BU DUVARIN KALDIRILMASINA GÖZ YUMULMAK BİR YANA BU MEKANLAR PAVYONA DÖNÜŞMÜŞTÜR.

HODRİ MEYDAN, Yalan Haberse Dava açın da görelim

Yalan haber yaptığımızı iddia eden Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, bir de bizi kamu vicdanına havale ediyor. Biz de buradan sayın başkana sesleniyoruz, sayın Başkan siz vicdan mahkemesi başkanı değil, belediye başkanısınız. Eğer ki belediyenin yalan haberle itibar kaybettiğine inanıyorsanız bir gün bile durmayın ve bize dava açın. Hodri meydan, çocuk gibi telefonla mesaj atarak belediye yönetilmez. Cami de yerinde pavyonlarınız da. Pavyonlarınız diyorum çünkü mekânlar Orhangazi Belediyesine aittir. Kamu imkanlarıyla yandaş ve yalaka haline dönüştürdüğünüz, dahası yüklü miktarda maaşa bağlamak bir yana hanımlarını bile işe alarak sülale boyu ranta boğduğunuz paralel yapının bir dönemki yerel medya temsilcilerinin kaleminden çıktığı her haliyle belli olan açıklamanızın bizim nezrimizde PAÇAVRADAN İBARET olduğunu bir kez daha kamuoyu önünde belirtmek isterim. Üç dükkan ihalesini bile mafyasız yapamayan bir belediye yönetiminin artık daha fazla bu koltuğu işgal etmesi düşünülemez. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. İrfan Aydın / “Cami bahçesine pavyon açtılar” haberinin sahibi 3. Göz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni

Orhangazi Belediyesinden basın kuruluşlarına ileti yoluyla gönderilen ve de Bizim için paçavradan farkı olmayan o açıklamayı da noktası, virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz. İşte o hezeyan dolu açıklama;

Orhangazi’ye bağlı Yeniköy Mahallesinde bulunan ve alkollü satışı yapılan işletmelerin Cami altında olduğu ile ilgili yalan haberler ve şehit ailelerinin de bu yalana alet edilmesi üzerine Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, konu ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaparak yapılan haberlerin yalan, iftira ve seviyesizlik olduğunu ifade etti. Çağlayan, söz konusu işletmelerin 2015 yılında Belediye ile sözleşmelerinin bittiğini, 11 Ağustos 2015 tarihinde iki işletme için tahliye yazısı gönderildiğini belirterek, söz konusu işletmeler Yeniköy’de bir caminin altında değil, yakınında bir işletmedir. Üstelik işletmelerin ruhsatları 1991 yılında dönemin Yeniköy Belediyesi tarafından verilmiştir. Biz ise tahliye edilmesi için tebliğimizi ilettik. Bu tür yayınları yapanların olaya şehit ailelerini de alet etmeleri olayın vehametini de ortaya koymaktadır dedi.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’ye bağlı Yeniköy Mahallesinde Yeniköy Merkez caminin yakınında bulunan pasajdaki iki alkollü içki satışı yapılan işletmeler ile ilgili olarak bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya üzerinden başlatılan yalan haberler üzerine bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, bir süredir bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada cami altında pavyon açtırdılar şeklinde baştan sona yalan, iftira ve seviyesizlik dolu haberlere bugüne kadar sessiz kaldıklarını belirterek, işin aslının ne olduğunu da en iyi bu haberi yapanlar bildiği halde, ısrarla bu haberleri yaymaya çalışanlar, bu çirkin emellerine maalesef bazı şehit yakınlarını da dahil etme cüretinde bulunmuşlardır dedi.

SÖZ KONUSU İŞLETMELER 1991’DEN BU YANA FAALİYETTE

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, söz konusu Yeniköy’deki iki işletmenin caminin altında değil, cami yanında bulunan Belediyeye ait bir pasajda faaliyetlerini sürdüren işletmelerdir. Üstelik bu işletmlerin ruhsatları da 1991 yılında dönemin Yeniköy Belediyesi tarafından iki işletmeci adına verilmiştir dedi.

2015’DE KİRA KONTRATLARINI YENİLEMEDİK

Başkan Çağlayan, söz konusu iki işletmenin kira kontratlarının 2015 yılının başlarında bittiğini ve kendi başkanlıkları döneminde bu işletmelerin kira sürelerinin uzatılmaması kararı alındığını da belirterek, iki işletmenin de kira kontratlarını yenilemedik. Her iki işyerine de bu işyerlerinin tahliye etmelerini içeren resmi yazıyı 11 Ağustos 2015 tarihinde gönderdik. Geçen sürede işletmeler işyerlerini tahliye etmeyince, ikinci resmi yazımızı 29 Eylül 2015 tarihinde tebliğ ettik. Her iki işletme de belediyeden tahliye için süre istemişler, bu esnada da Bursa 3.idare mahkemesine Tahliye işleminin durdurulması ile ilgili yürütmenin durdurulması ile ilgili ara karar aldırmışlardır dedi.

DAVAYA RET

Başkan Çağlayan, devam eden dava neticesinde Bursa 3.İdare mahkemesi, işletme sahiplerinin açtığı yürütmeyi durdurma kararına ret kararı vererek belediyemizi haklı bulmuşlardır dedi.

TAHLİYE 29 MART SALI GÜNÜ

Bursa 3.İdare Mahkemesinin aldığı karar doğrultusunda Orhangazi Kaymakamlığının söz konusu işletmelerin tahliye işlemini 29 Mart Salı günü yapacağını da vurgulayan Çağlayan, söz konusu işletmelerin 35 yıldır Yeniköy’de faaliyette olmasına rağmen, tahliye kararı alanların kendileri olduğunu, ama yine de cami altında payvon açtılar suçlamalarına muhatap olan da yine biz dedi.

YALAN HABER YAPANLARI KAMU VİCDANINA BIRAKIYORUM

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Gazetecilik adı altında yalan ve iftira dolu şeyleri kamuoyuna yaymaya çalışanları da kamuoyunun vicdanına bıraktığını belirterek, çamur atar iz bırakmaya çalışanlar bir kez daha yanlış adres seçtiler. Bizler halkımızın talebi ve menfaatleri doğrultusunda hizmet etmeye devam ediyoruz. Birileri istemese de, kabullenemese de bu aziz millete hizmet aşkımız devam edecek diyerek açıklamasını tamamladı.

 

Kaynak: İrfan Aydın -Üçüncügözgazetesi http://www.ucuncugozgazetesi.com/?haber%2C1166%2Fbaskan-caglayan-pavyon-fedailigine-mi-soyundu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz