ÇANAKKALE RUHU YILDIRIM’DA

18 Mart 2016 Cuma, 01:23
çanakkale

Yıldırım Belediyesi, Çanakkale şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında Barış Manço Kültür Merkezi’nde, Çanakkale Muharebeleri’nin canlandırıldığı platformu ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Çocuklarımızın bu destanı bizzat yaşayarak tecrübe etmelerini istedik” dedi.

Çanakkale destanının birebir canlandırıldığı platformu ziyaret eden öğrenciler, daha sonra da Çanakkale muharebelerinin anlatıldığı tiyatro oyununu izledi. 17-20 Mart arasında ziyarete açık kalacak platform 10 binin üzerinde öğrenciyi ağırlayacak. Öğrencilerle birlikte platformu gezen Yıldırım  Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Biz Çanakkale’de dünyanın seyrini değiştiren bir destan yazarak, imanın topa tüfeğe galip geleceğini tüm dünyaya gösterdik.  ‘Yok oldu’  denilen bir millet, gösterdiği birlik ve beraberlik ile  dünyanın tüm ordularına geçit izni vermeyerek, bir milletin küllerinden doğuşunu tüm dünyaya ilan etti. Yüzbinlerce kahramanın gözünü kırpmadan şehadete koşarak yazdığı kahramanlık destanı, dünyanın tüm mazlum milletleri için ilham kaynağı oldu” dedi.

10 BİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ ZİYARET EDECEK

Dünya tarihinin dönüm noktalarından olan aynı zamanda dünya mazlumlarının zulme karşı umudu olan Çanakkale Destanı’nın gençlere ve çocuklara iyi anlatılması gerektiğini vurgulayan Başkan Edebali, “Güçlü yarınların inşası için böyle bir destanın çocuklarımıza anlatılarak, onlar tarafından özümsenmesini sağlamak zorundayız. Osmanlı’nın kuruluşuna tanıklık eden Yıldırım’da çocuklarımıza Çanakkale ruhunu da iyi anlatmalıyız. Bundan dolayı  çocuklarımızın  duyarak veya görerek öğrendikleri Çanakkale Destanı’nı bizzat yaşamaları için 35 kişilik bir ekip, 2 buçuk ton kum, 30 balya saman, ses ve görüntü uygulamalarıyla, muharebelerin bire bir canlandırıldığı bir platform hazırladık. Çalışmamız kapsamında ilçemizde öğrenim gören 10 binin üzerinde öğrencimiz platformu ziyaret edecek. Muharebelerin yaşandığı siperlerden geçecek, yaralıların tedavi edildiği çadırları ziyaret edecek, Mehmetçiklerin cephedeki yaşantılarına tanıklık edecek. Yine sergilenecek tiyatro oyunu ile gördüklerini, duyduklarını perçinleyecekler. Özellikle gelecek nesillerin, bu vatanın nasıl kurulduğunu nasıl yaşatıldığı görmelerini ve Çanakkale Ruhu’nu özümsemelerine katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı. Başkan Edebali, tüm Yıldırımlıları ve Bursalıları Pazar gününe kadar açık kalacak Çanakkale platformunu görmeye davet etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz