BEKSİAD İNEGÖL’Ü MERCEĞİNE ALDI

17 Mart 2016 Perşembe, 10:29
beksiad inegöl

Bursa’da örnek kümelenme modeliyle ihracatın parlayan yıldızı haline gelen Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD), mobilya sanayinin başkenti İnegöl’de Mobiliyum AVM, İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) ve Çilek Mobilya’yı ziyaret ederek mobilya sanayinin gelişimini yerinde inceledi.

BURSA- Bebe ve çocuk konfeksiyonunda örnek kümelenme modellerinden birini gerçekleştiren ve URGE destekleriyle ihracatta her geçen gün pazar alanını genişleten BEKSİAD; Bursa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile yürüttüğü ‘Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörünün Bursa’dan Dünyaya Açılımı’ Ur-Ge projesi kapsamında proje üyelerine yönelik İnegöl’e tecrübe paylaşımı gezisi düzenlendi. Gezi kapsamında BEKSİAD, Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay, BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Mesut Okyay, BEKSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve bebe çocuk konfeksiyonu sektörünün temsilcilerinden oluşan kalabalık bir heyetle 150’nin üzerinde ülkeye mobilya ihracatı gerçekleştiren İnegöl’de incelemelerde bulundu.

Büyümek için rotasını yeni fırsatlara çeviren BEKSİAD’ın İnegöl’de ilk durağı Mobiliyum AVM oldu.  Türkiye’nin ilk mobilya AVM’sinde Mobiliyum AVM Genel Müdürü Mustafa Çaltılı’dan bilgi alan BEKSİAD heyeti, İMOS’u da ziyaret ederek İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü temsilcileri son olarak ise Çilek Mobilya’nın üretim tesislerini inceleme fırsatı buldu.

‘ORTAK AKLI HAREKETE GEÇİRMEYİ BAŞARDIK’

İnegöl temaslarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay, “Bebe ve çocuk konfeksiyonun kalbinin attığı bir şehirde hedefimizi dünyanın çocuklarını giydirmek olarak belirledik ve bu vizyon doğrultusunda Bursa’da ortak akılı hareket ettirmeyi başardık. Son dönemde sektörümüzde gün geçtikçe artan bir güç birliği var. Ortak bir hedefle bir araya gelen iş adamları olarak bu fırsatı değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

HEDEF SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARI

İnegöl’ün yüz yıllık tecrübesiyle mobilya sektöründe örnek bir model olarak karşılarında durduğunu söyleyen Başkan Atalay, şöyle konuştu: “Henüz çok genç olan sektörümüz BTSO işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz kümelenme çalışmalarıyla örnek bir modele imza attı. Ana hedefimiz ise bu başarının sürdürülebilir olarak inşa etmek. Dünyada her geçen gün değişen ekonomik dengelere ayak uydurabilmek, rekabette bir adım öne çıkabilmek ve dünyada söz sahibi olabilmek için kentimizde, ülkemizde ve dünyadaki tüm örnekleri yakından inceliyoruz. Sektörümüzün önünü açmak ve kabiliyetini artırmak için bu tarz etkinlikleri sürekli kılacağız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz